Redactia.ro
Home » Home » Președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion. Lucian Bode numit ministru interimar al Justiției

Președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion. Lucian Bode numit ministru interimar al Justiției

Seara trecută lumea politică a avut parte de un mare șoc. Ministrul Justiției Stelian Ion a fost demis de către Premierul Florin Cîțu. Astăzi, Klaus Iohannis a semnat revocarea acestuia. Lucian Bode a fost numit ministru interimar în cadrul Ministerului Justiției. Stelian Ion a publicat un mesaj dur pe pagina sa de facebook în legătură cu decizia Premierului.

Stelian Ion îl pune la zid pe Florin Cîțu

Klaus Iohannis a semnat revocarea din funcție a lui Stelian Ion. A fost desemnat și un ministru interimar, mai precis Lucian Bode. Demiterea lui Stelian Ion a fost anunțată aseară de Premierul Florin Cîțu, acesta precizând într-un comunicat că a fost o decizie necesară. „Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion.„, a fost mesajul transmis de Premier imediat după încheierea ședinței de Guvern.

Stelian Ion nu a stat cu mâna în sân și a publicat un mesaj pe pagina sa de facebook, adresat Premierului Florin Cîțu. Acesta a aadus în discuție și ultima „problemă” cu care se confruntă Premierul și anume informația cum că a condus sub influența alcoolului în perioada în care se afla în Statele Unite ale Americii.

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului. Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută.„, a fost mesajul publicat de Stelian Ion.

USR PLUS amenință cu moțiune de cenzură pentru demiterea Premierului

Membrii USR PLUS nu au fost deloc încântați de decizia Premierului prin care a fost demis Stelian Ion. Aceștia cer schimbarea premierului sau, în caz contrar, au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu. Stelian Ion a organizat și un live pe pagina sa de facebook în care a pus accent pe demiterea sa, dar și pe proiectele din cadrul Ministerului Justiției care se află în desfășurare.

Am avut dreptate. A fost destul de clar, la încheierea zilei de ieri, legat de subiectul privind avizul pentru proiectul PNDL 3: așa cum am spus, Ministerul Justiției nu primise proiectul în original, pe care să dea un aviz. Ca atare, termenul de 4 zile în care trebuia dat avizul nici nu a început să curgă. Dacă ar fi fost altfel, ședința de guvern de ieri ar fi continuat și s-ar fi adoptat actul normativ. Ministerul Justiției este o instituție respectabilă, unde lucrează oameni cu experiență, care nu își permit să își pericliteze cariera și să facă lucruri greșite, ilegale.

Vreau să le mulțumesc consilierilor generali, și din PNL, și din USR PLUS, și primarului general al Capitalei, pentru votul dat ieri, prin care se deblochează proiectul Cartierul pentru Justiție. Nu este un proiect al partidelor politice. Deci, putem lucra împreună. Cine a practicat jocuri de echipă știe: conducătorul de joc dă tonul.„, a fost o mică parte din declarația lui Stelian Ion.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: