Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis, primele declarații după incendiul de la Institutul Matei Balș: „O zi foarte tristă astăzi! Situația se repetă! Îmi pare rău!”

Klaus Iohannis, primele declarații după incendiul de la Institutul Matei Balș: „O zi foarte tristă astăzi! Situația se repetă! Îmi pare rău!”

GALERIE FOTO (2)

Președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații, după incendiul de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, așa cum a anunțat dministrația Prezidențială, în urmă cu câteva ore. Președintele a transmis condoleanțe familiilor și a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății un proiect de reformă medicală.

UPDATE Iohannis, primele declarații după incendiul de la Matei Balș

Președintele Klaus Iohannis a ajuns astăzi la Institutul “Matei Balş” din Capitală, unde cinci oameni și-au pierdut viața în urma incendiului devastator de vineri dimineață. Șeful statului a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a declarat că astăzi este o zi tristă.

O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. 

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și până în momentul de față am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, s-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute a fost stins focul, însă din păcate pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine”, 

Șefl statului a adus aminte de tragedia de la Piatra Neamț, acolo unde un incendiu a izbucnit în Secția de Terapie Intensivă. Președintele a subliniat faptul că trebuie luate rapid anumite decizii. Mai mult, șeful statului a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății o reformă medicală și a ținut, pe această cale, să le mulțumească cadrelor emdicale pentru lupta pe care au dus-o în timpul pandemiei de coronavirus.

,,Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva.

Am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamț, acum această tragedie, și cu siguranță motivele sunt diverse, ele sunt achetate și anchetele vor arată cine sunt vinovații. După părerea mea problema este însă mult mai amplă. Avem de a face cu probleme structurale în spitale și am solicitat noului ministrul al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întreg sistemul de sănătate și aștept primele idei pentru a demara această reformă. 

Nu vreau să închei înainte de a spune ceva despre persoanele care în aceste săptămâni au fost și rămân eroii mei: medicii, asistentele, întregul personal. Ei au depus eforturi supraomenești, lucrează de un an de zile în condiții de stres, complicate, cu personal prea puțin și îmi exprim admirația pentru tot personalul medical.  Tot ce merită ei sunt laude și încurajări. Dar pentru cei care administrează sistemul, repet, este nevoie de o reformă profundă fiindcă astfel de lucruri nu trebuie să se repete.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

 

Președintele Iohannis merge la Matei Balș

Președintele Klaus Iohannis va merge la Institutul Matei Balș din Capitală, de la ora 13.00. Președintele va face primele declarații cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață.

Mai mult, la ora 14.00, premierul Florin Cîțu va face declarații de presă, potrivit Digi24.  Corpul de Control al premierului a fost trimis la Institutul Matei Balș.

La locul incidentului s-au deplasat în această dimineață și șeful DSU, Raed Arafat, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.  Raed Arafat a precizat că incendiul a izbucnit la ora 05.00, iar patru persoane și-au pierdut viața.

,,Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 05.05, sunt 4 morți, trei pacienți au murit în itmpul incendiului, unul a decedat ulterior. Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă”, a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

În urma incendiului, la Institutul Matei Balș este în desfășurare o anchetă, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

 

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: