Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Klaus Iohannis se pensionează. Care va fi suma primită dupa 42 de ani de muncă

Președintele Klaus Iohannis se pensionează. Care va fi suma primită dupa 42 de ani de muncă

După 42 de ani de muncă, președintele Klaus Iohannis și-a înaintat cererea de pensionare din învățământ, lăsând vacant postul de profesor de Fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, unde a predat timp de 27 de ani. Acest moment a stârnit interesul specialiștilor, care au început să facă calcule privind pensia pe care o va primi președintele.

Ce pensie va primi Klaus Iohannis

Conform estimărilor, având în vedere cei 10 ani de președinție, Klaus Iohannis beneficiază de un indice maxim de 12 salarii medii, ceea ce îi aduce aproximativ 4 puncte de pensie pe an. Adăugând anii petrecuți în învățământ și la conducerea Inspectoratului Județului Sibiu, unde salariile nu erau foarte mari, se estimează că obține în jur de 22 de puncte.

”Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție.

Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte.

Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a explicat Anton Hadăr, lider al Federației Naționale ”Alma Mater”, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Astfel, cu cele 40 de puncte acumulate de la președinție, plus cele 22 de puncte de la liceu și 25 de puncte de la Primărie, președintele ar urma să primească în jur de 103 puncte, corespunzătoare unei pensii estimate între 8400 și 9000 de lei.

Postul la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit disponibil

Administrația Prezidențială a confirmat că Iohannis și-a depus cererea de pensionare, iar postul său la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit disponibil, fiind inclus în lista posturilor vacante pentru angajare pe o perioadă determinată de 4 ani. Candidații care doresc să ocupe acest post trebuie să fie titulari și să obțină o notă sau o medie de cel puțin 7 la examenul de Titularizare.

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului președinte. Klaus Iohannis și-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalți profesori care au catedră sunt tineri”, a spus Constantin Dincă.

Această tranziție marchează un moment important în cariera lui Klaus Iohannis și atrage atenția asupra implicațiilor financiare ale pensionării unui înalt demnitar. În ciuda speculațiilor, este clar că procesul de pensionare este unul prevăzut de lege și că președintele Iohannis își va continua contribuția la societate, deși în alte forme și contexte decât cele anterioare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu a explicat și pentru Agerpres că a fost scos la concurs postul de profesor de Fizică în limba germană la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”, iar concursul va avea loc în luna iulie. Până atunci, orele lui Klaus Iohannis sunt predate de un profesor „detaşat în interesul învăţământului”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: