Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României a depus o coroană de flori la Colectiv

Președintele României a depus o coroană de flori la Colectiv

GALERIE FOTO (5) Președintele României a depus o coroană de flori la Colectiv

Președintele României a depus o coroană de flori la Colectiv. Klaus Iohannis a mers, miercuri dimineață, la clubul Colectiv, pentru a depunde o coroană în memoria victimelor din incendiul din CLubul Colectiv. Miercuri, 30 octombrie 2019, se împlinesc patru ani de la tragedia care a zguduit întreaga Românie.

Președintele României a depus o coroană de flori la Colectiv

Președintele Iohannis a ajuns miercuri dimineață la Colectiv, unde a depus o coroană de flori și a aprins o candelă, în ziua în care se împlinesc patru ani de la producerea celui mai grav incendiu din România, în urma căruia 65 de persoane au murit, iar alte sute au fost răniți.

Liderul statului nu a făcut nicio declarație. Familiile victimelor și supraviețuitorii sunt revoltați pentru că nici după patru ani de la producerea tragediei, autoritățile nu au luat nicio măsură și nu au stabilit un vinovat.

Marș comemorativ pentru victimele din Clubul Colectiv

La patru ani de la tragedia care a întristat o țară întreagă, grupurile civice „Rezistenta” și „Corupția ucide” vor organiza un marș comemorativ în memoria celor 65 de persoane care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv. Pe 30 octombrie, miercuri va avea loc marșul, în Piața Unirii, urmând ca participanții să plece spre fostul club Colectiv, la ora 19.30.

„30 octombrie este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei. Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și odată cu ei valul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească.

Supraviețuitorii din Clubul Colectiv vor primi gratis tratamentul

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă a declarat la începutul lunii octombrie că supraviețuitorii incendiului din Clubul Colectiv vor primi gratis tratamentul. Dăncilă le-a răspuns supraviețuitorilor din clubul Colectiv. Aceasta a anunțat că victimele de la Colectiv vor primi tratament gratis atât timp cât au nevoie. Victimele de la Colectiv au transmis în urmă cu câteva zile o scrisoare premierului României și ministrului Sănătății, pentru a li se acorda tratament gratuit pentru tot restul vieții.

Incendiul de la Colectiv

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta clubului Colectiv, situat într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Potrivit autorităților, focul a izbucnit de la artificiile folosite în timpul concertului. Acestea au aprins buretele poliuretanic care este ușor inflamabil. Focul s-a întins extrem de repede în tot clubul provocând asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unor mai multe persoane aflate în club.

În urma incendiului din 30 octombrie, 64 de persoane au murit în clubul Colectiv. 26 de persoane au murit în incinta clubului, iar alte 36 de persoane au decedat în săptămânile care au urmat. Tragedia de la clubul Colectiv a fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte.

Citeste si:Ce făcea Carmen de la Sălciua înainte să devină celebră

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: