Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, așteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgență

Președintele României, așteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgență

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis ar putea să anunțe astăzi prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, după ce la începutul lunii aprilie a transmis că este va fi nevoie de prelungirea carantinei.

Prelungirea stării de urgență

Președintele României, Klaus Iohannis este posibil să prelungească astăzi starea de urgență pentru 30 de zile. În urmă cu câteva zile, Iohannis anunța că este posibil ca perioada de carantină să se prelungească.

Trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile”, declara Iohannis.

De asemenea, săptămâna trecută, premierul României, Ludovic Orban, le-a cerut tuturor miniștrilor să îi prezinte propunerile finale de măsuri aferente domeniului pe care îl coordonează în vederea înaintării acestora președintelui României, pentru a fi introduse în noul decret.

Le solicit miniștrilor să transmită propunerile finale de măsuri pentru decretul pe care îl va emite președintele României de prelungire a stării de urgență. Evident, dacă consideră că este necesară includerea unor măsuri suplimentare. Știu că deja s-a lucrat o serie de propuneri, dar vreau astăzi să transmiteți propunerile finale pe fiecare minister„, le-a spus Orban membrilor guvernului.

Primul decret expiră astăzi

După ce decretul este emis, acesta trebuie aprobat de plenul reunit al Parlamentului. Primul decret instituit pentru starea de urgență a fost elaborat pe 16 martie, pe o perioadă de 30 de zile, fiind votat de Parlament pe 19 martie.

Potrivit Legii privind decretarea stării de urgență și a stării de asediu, șeful statului, cu voia Parlamentului, poate prelungi data stării de urgență și poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

În cazul în care Parlamentul nu acceptă stare de urgență elaborată, președintele României revocă imediat decretul, măsurile dispuse încetându-și aplicatibilitatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: