Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, declarație de presă. Iohannis prelungește starea de urgență

Președintele României, declarație de presă. Iohannis prelungește starea de urgență

GALERIE FOTO (2) iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, pentru a anunța prelungirea stării de urgență.

Prelungirea stării de urgență

Klaus Iohannis a anunțat marți, 14 aprilie măsurile din decretul prin care prelungește starea de urgență. Așadar România va mai fi încă 30 de zile în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întreg teritoriul României. Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat, chiar și în contextul adoptării unor măsuri fără precedent. Fără aceste măsuri de izolare, ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor, imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate„, a anunțat Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a spus că pericolul răspândirii cu coronavirus nu a trecut, iar relaxarea restricțiilor nu trebuie instituite în acest moment.  „o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă a cazurilor„.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile rămân închise

”Scolile raman inchise si se suspenda toate activitatile didactice care presupun prezenta fizica. Am decis prin decretul emis ca guvernul va lua toate masurile ca sa fie asigurata securitatea alimentara a cetatenilor prin continuarea productiei, furnizarii si transportului produselor. Se pot plafona preturile la alimente de stricta necesitate, medicamente, utilitati. Am adaugat in drecet o mentiune speciala daca se va constata o scadere a preturilor la energie: in acest caz, guvernul va lua masurile necesare ca scaderile sa se reflecte in preturi”, a precizat seful statului.

Totodată, Iohannis le-a cerut românilor să rămână în casă, pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Acesta  a precizat că decretul prevede că școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezența fizică în unitățile de învățământ.

Șeful statului a anunțat că pe durata stării de urgență, se pot plafona prețurile la medicamente și alimente. Pe lângă asta, acesta a mai adăugat că se va face o mențiune specială dacă se constată o scădere la prețul energiei electrice.

„Pericolul nu a trecut”

Iohannis a ținut să precizeze că este interzisă suspendarea activității centrelor pentru copii și adulți, pentru cei vârstnici, precum și pentru alte categorii vulnerabile.

346 de oameni au pierdut batalia cu acest virus nemilos. 346 de oameni au pierit fulgerator. Vreau sa transmit condoleante familiilor îndoliate„.

De asemenea, președintele României a ținut să le mulțumească medicilor pentru eforturile depuse în această perioadă. Iar în transporturi, acesta a spus că Guvernul va stabili condițiile specifice pentru a fi asigurată protecția societății și a bunurilor.

Pe final, președintele României i-a sfătuit pe românii să nu păcălească autoritățile și să nu își pună în pericol familia.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: