Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Ucrainei a decretat legea marțială, după atacul Rusiei:”Statele Unite au început deja să mobilizeze susţinere internaţională”

Președintele Ucrainei a decretat legea marțială, după atacul Rusiei:”Statele Unite au început deja să mobilizeze susţinere internaţională”

Președintele Ucrainei a decretat legea marțială, după atacul Rusiei

Președintele Ucrainei a decretat legea marțială, după atacul Rusiei. Volodimir Zelenski, a anunțat în urmă cu puțin timp legea marțială pe întreg teritoriul Ucrainei, în contextul operațiunii militare a Rusiei. Liderul statului ucrainian a declarat că a vorbit cu președintele SUA, care l-a asigurat că îi acordă toată susținerea.

Președintele Ucrainei a decretat legea marțială, după atacul Rusiei:”Statele Unite au început deja să mobilizeze susţinere internaţională”

Volodimir Zelenski a introdus joi legea marțială în Ucraina ca urmare a atacurilor Rusiei. Este pentru a doua oară când statul ucrainian a declarat legea martială, după cel de-al Doilea Război Mondial. Aceasta a mai fost decretată în 2018 de fostul președinte Poroșenko. Zelenski a declarat că are parte de susținerea lui Joe Biden. „Astăzi, preşedintele Putin a anunţat o operaţiune militară specială în Donbas. Rusia a lansat atacuri asupra infrastructurii noastre militare şi asupra punctelor de frontieră. Au fost auzite explozii în mai multe oraşe din Ucraina. Impunem legea marţială pe întregul teritoriu al Ucrainei. Acum un minut, am avut o conversaţie cu preşedintele Biden. Statele Unite au început deja să mobilizeze susţinere internaţională”, a declarat Volodimir Zelenski.

Ce este legea marțială instalată de președintele Ucrainei

Legea marțială se pune în aplicare atunci când un stat se află în conflict major, într-o perioadă de criză profundă sau în stare de război. Legea marțială a fost adoptată de parlamentul Ucrainei în 2000, dar a suferit numeroase modificări. Cea mai recentă variantă este din 2015, numindu-se oficial „Despre regimul juridic al legii marțiale”.

Conform legislației ucrainene actuale, iată doar câteva dintre prevederile legii:

  • 1) introducerea muncii obligatorii pentru șomeri, în vederea efectuării unor activități cu caracter defensiv și implicarea lor în lucrări utile din punct de vedere social efectuate pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Ucrainei, asigurarea functionarii economiei nationale si care nu necesita, de regula, pregatire specialaâ
  • 2) folosirea resurselor de muncă ale firmelor- private sau de stat- pentru nevoile de apărare, inclusiv schimbarea fluxurilor de fabricație, efectuarea de modificări în activitățile de producție și în condițiile de muncă în conformitate cu legislația muncii
  • 3) preluarea în folosință temporară a bunurillor ministerelor, ale altor organe executive centrale și locale, ale instituțiilor și organizațiilor de orice formă de proprietate și ale cetățenilor, necesare nevoilor de apărare și să elibereze documentele care să ateste acest lucru
  • 6) instituirea unui regim strict de circulație a cetățenilor, străinilor și apatrizilor, precum și circulația vehiculelor
  • 7) interzicerea activităților partidelor politice, organizațiilor publice, dacă aceasta amenință suveranitatea, securitatea națională a Ucrainei, independe
  • 8) monitorizează activitatea companiilor de comunicații, tipografii, edituri, televiziune și radio, teatru, utilizează posturi de radio locale, centre de televiziune și tipografii în scopuri militare și desfășoară prin intermediul acestora activități de informare în rândul trupelor și populației; reglementează activitatea televiziunilor și radiourilor, se interzice activitatea posturilor deținute de radio-amatori pentru uz personal și colectiv. În cazul încălcării acestor reguli, se vor confisca echipamentele de transmisiuni
  • 9) se interzice comerțul cu arme, substanțe chimice puternice și otrăvitoare, precum și cel cu băuturi alcoolice și substanțe produse pe bază de alcool
  • 10) li se interzice recruților și angajaților din Armată să își schimbe reședința fără știrea comandamentului militar
  • 11) se instituie recrutarea apartamentelor și a caselor în cazul nevoii de cazare a militarilor sau amplasării unităților militare
  • 12) introducerea raționalizării, dacă este cazul, a produselor alimentare de bază și a celor nealimentare, destinate populației
  • 13) șefii de întreprinderi, instituții și organizații de stat pot fi înlocuiți pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu, fiind numiți șefi interimari ai acestor întreprinderi, instituții și organizații
  • 14) pot fi înstrăinate sau confiscate bunuri ale persoanelor juridice și fizice în scop de apărare.

 

Apelul „sfâșietor” al președintelui Ucrainei pentru pace

”Aș dori să mă adresez cetățenilor Rusiei în mod direct, nu în calitate de președinte, ci în calitate de cetățean al Ucrainei și mă adresez cetățenilor Rusiei așa cum aș face cetățenilor Ucrainei.

Împărtășim o graniță de peste 2000 de kilometri. Soldații tăi sunt staționați de-a lungul ei, aproape două sute de mii de soldați și mii de vehicule militare. Liderii tăi au ales ca ei să facă un pas înainte și să intre pe teritoriul altei țări. Și acel singur pas ar putea fi începutul unui mare război pe continentul european. (…)

Vi s-a spus că această flacără va aduce eliberarea poporului Ucrainei. Dar poporul ucrainean este liber. Ei își amintesc de propriul trecut și își vor construi propriul viitor. Ei construiesc, nu distrug, așa cum v-au spus ei înșiși zi de zi la televizor. (…)

Îți spun că suntem naziști. Dar cum poate un popor care a pierdut opt ​​milioane de vieți pentru a-i învinge pe naziști să susțină nazismul? Cum pot fi nazist? Spune-i-o bunicului meu, care a luptat în al Doilea Război Mondial ca infanterist sovietic și a murit colonel într-o Ucraina independentă.

Ei vă spun că urâm cultura rusă. Cum se poate urî o cultură? Orice cultură? Vecinii îmbogățesc întotdeauna culturile celuilalt. Cu toate acestea, nu facem parte dintr-un întreg. Nu ne poți înghiți. Suntem diferiti. Dar această diferență nu este un motiv de dușmănie. Vrem să ne stabilim propriul curs și să ne construim propria istorie: pașnic, calm și sincer.

Ți-au spus că voi ordona un atac asupra Donbasului, voi ordona împușcături și bombardamente fără discriminare.

În cine tragem? Ce bombardăm? Donețk, pe care l-am vizitat de zeci de ori? Unde m-am uitat în chipurile oamenilor, în ochii lor? Strada Artyoma, unde m-am plimbat cu prietenii? Arena Donbas, unde am susținut băieții noștri împreună cu băieții ucraineni la Campionatele Europene?

Parcul Shcherbakov, unde am băut cu prietenii când băieții noștri au pierdut? Luhansk? Unde este îngropată mama celui mai bun prieten al meu? Unde se odihnește și tatăl lui? Rețineți că acum vă vorbesc tuturor în rusă, dar nimeni din Rusia nu știe semnificația acestor locuri, a acestor străzi, a acestor nume, a acestor evenimente.

Toate acestea sunt străine pentru tine, necunoscute.

Acesta este pământul nostru și aceasta este istoria noastră. Pentru ce vei lupta și cu cine? Mulți dintre voi ați vizitat Ucraina. Mulți dintre voi aveți rude aici.

Unii ar fi putut studia la universități ucrainene și s-au împrietenit cu ucraineni. Ne cunoști caracterul, ne cunoști oamenii și ne cunoști principiile. Știi ce prețuim. Așa că opriți-vă și ascultați pe voi înșivă, vocea rațiunii, vocea bunului simț.”, este o parte din discursul lui Volodimir Zelenski.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: