Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Ucrainei, mesaj dur după a doua rundă de negocieri: „Câți civili trebuie să mai moară?”

Președintele Ucrainei, mesaj dur după a doua rundă de negocieri: „Câți civili trebuie să mai moară?”

Președintele Ucrainei, mesaj dur după a doua rundă de negocieri

Președintele Ucrainei, mesaj dur după a doua rundă de negocieri. Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj, la scurt timp după ce a doua rundă de negocieri s-a încheiat. Președintele ucrainean a postat un mesaj dur pe rețelele de socializare. Nici de această dată delegațiile ruse și ucrainene nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește încetarea războiului.

Președintele Ucrainei, mesaj dur după a doua rundă de negocieri: „Câți civili trebuie să mai moară?”

Joi, 3 martie 2022, a avut loc cea de-a doua negociere între delegațiile ruse și ucrainene cu privire la războiul care are loc în Ucraina. Nici de această dată, trimișii ambelor state nu au ajuns la niciun rezultat. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o reacție dură pe rețelele de socializare. La scurt timp după încheierea celei de-a doua rundă de negocieri, Zelenski a postat pe rețelele de socializare un mesaj acid. Acesta s-a declarat dezamăgit de situația actuală, și a cerut un termen limită pentru încheierea atacurilor asupra Ucrainei.

”Dacă nu puteți închide cerul deasupra Ucrainei acum, dați un termen limită când va avea loc. Câți civili trebuie să mai moară pentru a ajunge la voi?”, a transmis Volodimir Zelenski.

Într-un videoclip emoționant postat pe canalul său Telegram, Zelenski a vorbit despre legiunea internațională. Acesta a spus că 16.000 de voluntari străini au dorit să se alături apărării Ucrainei. Țara a ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini care doresc să intre în țară și să se alăture luptei împotriva forțelor ruse. „Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski, menționând că aliații internaționali ai Ucrainei trimit zilnic provizii de arme.

Până în prezent, majoritatea luptătorilor străini din Ucraina provin din alte state post-sovietice precum Georgia și Belarus. Dar rapoartele media sugerează că sunt din țaru precum Japonia, Marea Britanie și Statele Unite.

Zelenski: „Dacă noi dispărem, vor urma Letonia, Lituania, Estonia… Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!”

Liderul ucrainean a cerut joi statelor occidentate să sporească sprijinul militar pentru țara sa, susținâd că dacă Ucraina va fi învinsă de Rusia, aceasta va ataca restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge „până la Zidul Berlinului”.„Dacă noi dispărem – să ne apere Dumnezeu -, vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă! Iar dacă nu aveţi forţa să închideţi cerul, atunci daţi-mi avioane!Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru!”, a spus Zelenski în faţa presei.

Ministrul britanic al apărării Ben Wallace a spus că racheteșe antiaeriene oferite de Occident armatei ucrainene ar putea avea practic același efect cu crearea de către NATO a unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Însă fără să implice riscurile unei asemenea acțiuni, în special al unor confruntări directe între avioanele NATO și cele ale Rusiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: