Redactia.ro
Home » Știri » Președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs astăzi în Parlamentul României

Președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs astăzi în Parlamentul României

Președintel Volodimir Zelenski va susține un discurs astăzi în Parlamentul României

Președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs astăzi în Parlamentul României. Membrii birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc, luni, pentru a vorbi despre discursul președintelui Ucrainei. Volodimir Zelenski va avea o interventie de 15 minute în Parlamentul României și vor lua cuvântul Ciolacu și Florin Cîțu.

Președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs astăzi în Parlamentul României

Volodimir Zelenski va avea un discurs luni, la ora 19.00, în Parlametul României. Discursul va fi transmis prin conferință video, de la ora 19.00. Conducerea Parlamentului discută, în Birourile reunite, scrisoarea din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea părții ucrainene de a desfășura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, orele 19.00. „Memorandum intern: Discursul Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Parlamentul României și Scrisoare din partea Ambasadei Ucrainei în România prin care este confirmată disponibilitatea Părţii Ucrainene de a desfăşura evenimentul în data de 4 aprilie 2022, orele 19:00”, sunt celer două puncte de pe ordinea de zi a ședinței de luni a BPR.

Astăzi (luni – n.r.) la ora 19.00 vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României. Ar trebui să fim cu toții onorați de acest lucru”, a spus Cîțu.

Acesta a mai spus ce politicieni români vor lua cuvântul în cadrul ceremoniei. „Voi vorbi eu, apoi Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Domnul prim-ministru este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine (Ciucă – n.r.). Dacă vine, are o scurtă intervenție, apoi domnul Zelenski. S-ar putea, în funcție de timp, să fie schimbată ordinea”, a anunţat președintele Senatului. Marcel Ciolacu a declarat că luni președintele Ucrainei s-ar putea adresa Parlamentului României, chiar dacă Biroul Permanent nu a fost informat. „Cred că pe cale diplomatică, nu calea de Facebook și încercarea pe Facebook de a ne face imagine… Calea diplomatică este cea normală. Eu până la ora 12:30 (luni – n.r.), când avem un birou permanent reunit aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situație atât de importantă”, a spus Ciolacu.

Președintele Ucrainei a fost la Bucha, unde a avut loc masacru

Președintele Ucrainei a fost luni la Bucha, localitatea de lângă Kiev unde au fost descoperite cadavrele unor civili executați pe străzi, precum și gropi comune.Zelenski a spus că Ucraina îi va identifica pe cei care au ucis oamenii și vor plăti pentru ce au făcut. Purtând vestă antiglonț și flancat de forțe înarmate de securitate, Zelenski a spus că negocierile cu Rusia au devenit tot mai dificile. „Acestea sunt crime de război și vor fi recunoscute ca genocid (…Știm despre mii de oameni uciși și torturați, cu membre tăiate, femei violate și copii uciși”, a declarat Zelenski.

Imagini cumplite cu atrocitățile comise de soldații rusi în zonele ocupate de lângă Kiev au început să apară, după ce militarii s-au retras. „Sunt lacrimi și durere. Sunt o mulțime de cadavre în oraș. (…). Au mâinile legate și capul împușcat. Aceasta coincide cu ceea ce mi s-a spus, că populația de aproximativ 18-60, toți tineri, sănătoși – au fost împușcați”, a spus Dmitro Komarov, primarul orașului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: