Redactia.ro
Home » Știri » Volodimir Zelenski revine cu o pretenţie ce îl va enerva şi mai tare pe Putin: „Ucraina ar face NATO mai puternică”

Volodimir Zelenski revine cu o pretenţie ce îl va enerva şi mai tare pe Putin: „Ucraina ar face NATO mai puternică”

putin-zelenski-nato

Volodimir Zelenski a transmis şi veşti bune ucrainenilor, în cel mai recent mesaj: retragerea trupelor ruse din nordul țării, regiunea Kiev și Cernihiv, precizând că aceasta are loc într-un ritm lent, dar este vizibilă. Cu toate acestea, el a avertizat că bătăliile grele urmează de acum încolo în zona Donbas și Harkiv.

“În urma lor rămâne un dezastru total și multe pericole, e adevărat”, a spus Zelenski. El a insistat că rușii lasă în urmă un teren minat, ”pe întregul teritoriu”, minele fiind amplasate chiar în case sau cadavrele oamenilor uciși.

Preşedintele Ucrainei speră la victoria ţării sale

Zelenski a acordat un interviu pentru Fox News în care a afirmat că ”o victorie a adevărului înseamnă o victorie pentru Ucraina şi ucraineni”.

Întrebat ce este “dispus să accepte” pentru a asigura un acord de pace şi dacă există posibilitatea de a ceda din teritoriul ucrainean Rusiei, Zelenski a afirmat: ”Noi nu facem schimb cu teritoriul nostru Chestiunea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii nu intră în discuţie”.

Zelenski a mai acuzat Rusia că încearcă să înroleze oamenii din Crimeea, ceea ce constituie o violare a normelor internaționale, și a adăugat că, în unele zone din sud, rușii au instalat provizoriu lideri, amenințând localnicii și angajații din administrația locală dacă nu colaborează.

Președintele Ucrainei i-a avertizat pe cei care acceptă poziția de lider interimar, sub ocupația rusă, numindu-i colaboratori.

Zelenski vrea Ucraina în NATO

Zelenski a reafirmat că Ucraina ar fi o completare benefică pentru NATO.

Este greu pentru noi să vorbim despre NATO, deoarece NATO nu vrea să ne admită. Cred că este o greşeală, deoarece dacă aderăm la NATO, facem NATO mult mai puternic.

Noi nu suntem un stat slab. Nu ne propunem să ne facem mai puternici în detrimentul NATO… Suntem o completare, suntem locomotiva. Cred că suntem una dintre componentele importante ale continentului european”, a mai declarat preşedintele ucrainean.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: