Redactia.ro
Home » Știri » Prețuri record la carnea de miel înainte de Paște

Prețuri record la carnea de miel înainte de Paște

Pe măsură ce criza generată de războiul din Ucraina se accentuează, consecințele se simt și în galantarele de carne dinainte de sărbători.

Cel mai scump Paște din ultimii 18 ani

Pentru un kilogram de carne de miel, românii plătesc, astăzi, 60 de lei. Sunt prețuri record și sunt înregistrate cu doar câteva zile înainte de Sărbătorile Pascale. Conform statisticilor, anul acesta este cel mai scump din punct de vedere al prețurilor la alimente din ultimii 18 ani.

Față de anul trecut, prețul a crescut cu 50%. Atunci, un kilogram de carne de miel valora 30-35 de lei. Creșterea este semnificativă și față de zilele trecute, când prețul înregistrat era de 50 de lei pentru un kilogram.

Creșteri considerabile ale prețurilor s-au înregistrat și la produsele lactate. Telemeaua de oaie a ajuns, în unele piețe, până la 40-43 de lei pentru un kilogram.

Printre preparatele preferate pentru Paște se numără și pasca și cozonacul. Pentru o pască românii vor plăti acum între 70 și 200 de lei, în funcție de cantitate și ingredientele folosite. Prețul cozonacului ajunge și la 150 de lei.

În ultimul an, prețul unui kilogram de cartofi a crescut cu 36%, în timp ce prețul uleiului s-a majorat cu 32%.

Creșterea înregistrată la gazele naturale este de 47%, prețul combustibilului a crescut cu 34%, iar energia termică s-a scumpit cu 21%.

Pe măsură ce Sărbătorile Pascale se apropie, românii își pregătesc listele de cumpărături. Situația devine, însă, neplăcută atunci când ajung să vadă prețurile produselor din magazine.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat ce ar trebui să facă un pensionar cu un venit lunar de 1.000 de lei.

Uite care a fost răspunsul Ministrului Muncii:

Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri.

Da, ştiu că nu este suficient (pentru un pensionar cu1.000 de lei – n.r.), că nu-şi permite„, a transmis ministrul Muncii.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: