Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Prețurile exorbitante de pe litoralul românesc! peste 40 de lei pentru două aripioare și piure la Eforie Nord

Prețurile exorbitante de pe litoralul românesc! peste 40 de lei pentru două aripioare și piure la Eforie Nord

Suntem în plin sezon de vacanțe, iar mulți români și-au stabilit deja concediile în stațiunile de pe litoral. Totuși, turiștii ar trebui să ia în calcul scumpirile de anul acesta și să își pună foarte bine la punct bugetul. Hanelore, o femeie din Reșița, a mers în Eforie Nord, alături de familia sa, și a rămas surprinsă de prețurile unui restaurant de tip „împinge tava”. A scos din buzunar foarte mulți bani doar pe două aripioare și o lingură de piure.

Nu mai este un secret că prețurile de pe litoralul românesc au explodat, mai ales în acest sezon estival. Până și în stațiunile considerate cândva accesibile oricărui român, costurile pentru mâncare și băutură au ajuns foarte mari. De la 1 iulie, a avut loc un nou val de scumpiri.

Hanelore, o femeie din Reșița, a făcut o postare pe un grup de Facebook destinat turiștilor, în care a explicat că a fost surprinsă atunci când a achitat nota de plată de la un restaurant de tipul „împinge tava” din Eforie Nord.

„Nu fac reclamă negativă, mâncarea nu a fost rea, m-a șocat doar prețul piureului. M-a tentat să-l dau înapoi, dar îi era foame fetei și era prea cald să caut altceva. În alte părți sunt prețuri mai ok. Cred că se termină era autoservirilor, dacă o țin tot așa cu prețurile.”, a scris femeia pe un grup de Facebook destinat turiștilor.

O experiență de neuitat la „împinge tava”

Ei bine, Hanelore a comandat o porție de piure de 280 de grame și două aripioare la ceaun care au cântărit 125 de grame. Pentru piure, ea a fost nevoită să scoată din buzunar 25 de lei și 20 de bani, iar pentru pui a achitat 17 lei și 50 de bani.

Comentariile internauților nu au întârziat să apară. Oamenii au fost surprinși să vadă cât a achitat femeia din Reșița pentru o masă caldă la „împinge tava”. De asemenea, la rândul lor, unele persoane s-au plâns de prețurile de pe litoral.

„Arată delicios, iar prețul este pe măsură. Ce plating deosebit avem aici!”/ „Este mai scump piureul decât puiul. De asta românii preferă să-și facă vacanța în afara țării. În România sunt niște prețuri exagerate.”/ „Ferească Dumnezeu!”/ „Confirm. E adevărat că prețurile sunt super piperate.”/ „Dacă plantele de cartof sunt cultivate pe plajă și culese cu mânuțele lor se justifică prețul”/ „Nu știu de unde scoateți prețurile astea.”/ „Două aripioare amețite și un piure cu bucăți de cartof în el, să coste peste 40 de lei… este chiar absurd.”, au fost câteva dintre comentariile internauților.

Scumpirile de pe litoral și impactul asupra turiștilor

Scumpirile de pe litoralul românesc nu sunt o surpriză pentru cei care își petrec vacanțele acolo în fiecare an. Cu toate acestea, în acest sezon estival, prețurile au crescut atât de mult încât mulți turiști se gândesc de două ori înainte de a comanda mâncare sau băutură la restaurantele locale. Pentru multe familii, bugetul de vacanță este limitat și fiecare leu contează, iar experiențele precum cea a lui Hanelore din Reșița nu fac decât să adâncească nemulțumirea.

În ultimii ani, litoralul românesc a devenit din ce în ce mai scump, iar turiștii trebuie să fie pregătiți să cheltuie mai mult decât în trecut pentru aceleași servicii și produse. Aceasta nu este doar o problemă izolată în Eforie Nord, ci un fenomen generalizat pe întreg litoralul.

Diferențele dintre stațiuni

Stațiunile de pe litoralul românesc sunt diverse, iar prețurile variază considerabil de la una la alta. De exemplu, stațiuni precum Mamaia sunt cunoscute pentru prețurile ridicate, în timp ce altele, precum Vama Veche sau Costinești, au fost tradițional mai accesibile pentru tineri și pentru cei cu bugete mai mici. Cu toate acestea, în acest sezon estival, scumpirile au afectat toate stațiunile, indiferent de profilul lor tradițional.

Aceasta înseamnă că turiștii trebuie să fie mai atenți la planificarea bugetului lor de vacanță și să fie pregătiți pentru eventuale surprize neplăcute. De asemenea, este recomandat să se informeze din timp despre prețurile practicate în diferitele stațiuni și să caute alternative mai accesibile, dacă este posibil.

Sfaturi pentru turiști

Pentru a evita surprizele neplăcute, turiștii ar trebui să ia în considerare câteva sfaturi practice atunci când își planifică vacanța pe litoralul românesc. În primul rând, este important să se informeze din timp despre prețurile practicate în stațiunea aleasă și să își stabilească un buget realist. De asemenea, este util să caute recenzii și recomandări de la alți turiști, pentru a afla care sunt locurile unde se poate mânca bine la prețuri rezonabile.

În al doilea rând, turiștii ar trebui să fie pregătiți pentru eventuale scumpiri și să aibă o rezervă financiară pentru situații neprevăzute. Este bine să aibă la îndemână și alternative pentru mesele zilnice, cum ar fi pregătirea unor gustări rapide sau achiziționarea de produse alimentare din supermarketuri locale, care pot fi mai ieftine decât mâncarea servită la restaurante.

În al treilea rând, este recomandat să se evite perioadele de vârf, când prețurile sunt de obicei mai ridicate. Planificarea vacanței în afara sezonului de vârf poate aduce economii semnificative și poate oferi o experiență mai relaxantă, fără aglomerația specifică lunilor de vară.

Impactul asupra afacerilor locale

Scumpirile de pe litoral au un impact semnificativ și asupra afacerilor locale. Restaurantele, cafenelele și alte unități de alimentație publică se confruntă cu costuri crescute pentru materii prime, forță de muncă și utilități, ceea ce se reflectă în prețurile pe care le practică. Aceasta poate duce la o scădere a numărului de clienți și, implicit, a veniturilor.

Pentru a face față acestor provocări, multe afaceri locale încearcă să își optimizeze costurile și să găsească soluții creative pentru a atrage clienți. De exemplu, unele restaurante oferă meniuri speciale pentru turiști, cu prețuri mai accesibile, sau organizează evenimente și promoții pentru a atrage mai mulți clienți.

Experiența lui Hanelore din Reșița este un exemplu relevant pentru situația actuală de pe litoralul românesc. Prețurile ridicate și scumpirile constante fac ca vacanțele să fie mai costisitoare pentru mulți turiști, iar planificarea atentă a bugetului devine esențială. Totuși, cu o informare corespunzătoare și câteva sfaturi practice, turiștii pot să se bucure de vacanțele lor fără surprize neplăcute și să găsească soluții pentru a se bucura de litoralul românesc în condiții bune. Afacerile locale, la rândul lor, trebuie să se adapteze la noile realități economice și să găsească modalități de a oferi servicii de calitate la prețuri rezonabile, pentru a atrage și menține clienții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini