Redactia.ro
Home » Știri » Previziuni sumbre după pandemie! Încă o lovitură cruntă pentru întreaga omenire

Previziuni sumbre după pandemie! Încă o lovitură cruntă pentru întreaga omenire

Omenirea se confruntă în această perioadă cu una dintre cele mai dure crize epidemiologice. Însă, greul abia acum vine. Specialiștii trag un semnal de alarmă pentru următorii 10 ani. Un raport al Organizației Națiunilor Unite arată că va exista o nouă maladie la nivel mondial.

 

O nouă maladie la nivel mondial

Potrivit raportului ONU rata sărăciei globale va atinge un nivel extrem în anii următori. Potrivit datelor ONU și FMI, procentele sunt alarmante. Rata sărăciei globale ar putea ajunge la 7%. Pandemia și recesiunea globală pot determina peste 1,4% din populația lumii să ajungă la un nivel de sărăcie extremă, potrivit unui studiu făcut în paralel cu cel al ONU, de către World Bank Group.

Pentru a inversa această schimbare gravă a progresului în dezvoltare și pentru reducerea sărăciei, specialiștii sunt de părere că țările ar trebui să se pregătească pentru o economie diferită post-COVID.

Mai mult, noile strategii din punct de vedere economic ar trebui să includă și regândirea capitalului, a forței de muncă, dar și a abilităților și inovației. Pe de altă parte, este nevoie de noi afaceri și de dezvoltarea de noi sectoare pentru a evita o rată în creștere a sărăciei la nivel global.

Rata sărăciei globale este un lucru ce trebuie laut în considerare de toate statele, chiar dacăsunt dezvoltate sau subdezvoltate, arată ONU.

Și proiectele ce au drept obiectiv scăderea sărăciei la nivel global sunt în derulare sau sunt în plan de a fi derulate. În acest moment există o inițiativă a FMI și a World Bank group de a ajuta țările care sunt în curs de dezvoltare. Astfel, inițiativa este menită să reia creșterea economică și să răspundă la impactul pe care îl are pandemia asupra sănătății, dar și asupra sectoarelor sociale și economice.

În raportul ONU se vorbește despre faptul că pandemia, dar și presiunile conflictelor și schimbările climatice pun presiune pe obiectivul de a pune capăt sărăciei până în 2030. Însă, specialiștii sunt de părere că acest obiectiv nu trebuie făcut fără a lua măsuri politice rapide, semnificative și substanțiale, scrie playtech.ro.

Dacă se a ține cont de aceste aspecte, rata sărăciei globale ar putea fi și de 7% până în 2030.

Pandemia a afectat mai tare șările sărace

În România, sărăcia a ajuns la cote alarmante. Potrivit unei statistici EUROSTAT realizată în 2018, România se afla atunci pe locul doi în UE la gradul mare de sărăcie.Rata sărăciei la nivel mondial este una alarmantă. Oficialii Fondului Monetar Internațional și ai ONU au accentuat necesitatea unor programe d dezvoltare și de susținere a economiilor din statele subdezvoltate.

Criza prin care trece omenirea din cauza COVID-19 a diminuat și prosperitatea comună. AStfel, potrivit unor estimări prosperitatea comuncă stagnează sau chiar s-a contractat în perioada 2019-2021 din cauza creșterii reduse a veniturilor medii.

În raportul ONU sunt solicitate acțiuni colective pentru a se asigura că anii de progrese în reducerea sărăciei globale nu sunt în zadar. Rportul ONU și vorbește despre eforturile de combatere a sărăciei cauzate de COVID-19.

Potrivit Fondului Monetar Internațional, în următorii 10 ani, rata sărăciei globale va fi și mai mare. Mai mult, 44 de milioane de oameni vor ajunge sub pragul de subzistență.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: