Redactia.ro
Home » Știri » Previziunile sumbre ale medicului Octavian Jurma. ”În două săptămâni se vor înregistra foarte multe cazuri”

Previziunile sumbre ale medicului Octavian Jurma. ”În două săptămâni se vor înregistra foarte multe cazuri”

Medicul Octavian Jurma a făcut o previziune sumbră  cu privire la numărul de cazuri de coronavirus. Potrivit medicului, peste 35.000 de noi cazuri de coronavirus se vor înregistra în următoarele două săptămâni. 

 

”În două săptămâni se vor înregistra foarte multe cazuri”

Medicul Octavian Jurma lansează un avertisment dur. Medicul se așteaptă ca în București în următoarele două săptămâni să fie peste 35.000 de cazuri de coronavirus. Medicul a mai spus că Ilfov și București au cel mai mare număr de infectări, astfel încât restricțiile impuse la acest moment nu sunt suficiente pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

„Media din ultimele 7 zile a fost de 1.600 de cazuri. Si atunci e usor sa va imaginati ca in doua saptamani incep sa se adune foarte multe cazuri. Si aici este, de fapt, problema cea mai mare. Faptul ca, din aceste cazuri, 10% sunt cazuri foarte grave, care necesita oxigen”, a spus Octavian Jurma, potrivit Antena3.

Situația din spitale este una îngrijorătoare. Medicul a declarat că, dacă testele ar fi efectuate la capacitatea de dinainte de alegerile parlamentare , numărul noilor infectări ar fi de 15.000 pe zi.

Toate paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate

Șeful DSU Raed Arafat a declarat că nu mai există paturi libere la ATI, iar pacienții ar fi transferați la alte spitale din țară.

Raed Arafat a declarat pentru sursa citată că singura șansă pentru pacienții cu simptome grave de COVID-19 o reprezintă transferul acestora în alte unități medicale din țară, care încă mai au paturi disponibile la ATI, având în vedere că toate paturile la Terapie Intensivă din București sunt ocupate.

”La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte judeţe. Aţi văzut, astăzi, doi pacienţi au plecat către Sibiu. Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie care trebue să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Deci asta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.

Am avut sprijin din partea Ministerului Apărării, cotinuu, fără absolut nicio rezervă. Oricând a fost nevoie, am avut fie elicoptere de la Interne, de la SMURD, elicoptere mari sau avioane militare de la Ministerul Apărării, dar nu putem transfera fără acordul familiilor”, a spus Raed Arafat pentru Antena 3.

În ultimele 24 de ore , au fost înregistrate 3.252 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2, în urma efectuării a 8.059 de teste la nivel național. Grupul de Comunicare Strategică a precizat că acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: