Redactia.ro
Home » Știri » Prima declarație a pompierului care a dat alarma în Odorheiu Secuiesc, unde peretele unui internat s-a prăbușit: ”Am văzut un nor dens de praf”

Prima declarație a pompierului care a dat alarma în Odorheiu Secuiesc, unde peretele unui internat s-a prăbușit: ”Am văzut un nor dens de praf”

ULTIMĂ ORĂ: Primele imagini cu momentul prăbușirii internatului din Odorheiu Secuiesc FOTO

Tragedia care a avut loc în urmă cu numai o zi în Odorheiu Secuiesc a atras atenția opiniei publice în momentul în care un tânăr de numai 17 ani și-a pierdut viața. Cel care a dat alarma cu privire la peretele dărâmat a făcut primele declarații.

Un apel la 112 avea să anunț o tragedie uriașă ieri după-amiază. Peretele unui internat s-a prăbușit, iar sub dărâmături se aflau patru tineri, elevi ai unui liceu din zonă. Aceștia au avut nevoie de intervenția pompierilor pentru a putea scăpa din capcana în care au fost prinși fără voia lor.

Primele declarații ale pompierului care a sunat la 112

Cel care a dat alarma a fost chiar un pompier ce se afla în zona respectivă. Acesta mărturisește că a văzut un nor mare de praf și a ales să își alerteze pe loc toți colegii pentru a interveni. Bărbatul menționează că știa de faptul că în zonă se execută diferite lucrări și că inițial s-a gândit că este vorba despre o demolare, însă vocile fetelor care strigau disperate după ajutor l-au îndemnat să acționeze imediat.

„Știu că în această curte se fac diverse lucrări și am un zgomot puternic, apoi am văzut un nor dens de praf. Am crezut inițiat că intenționat muncitorii au dărâmat ceva, dar am auzit niște voci de fete care strigau după ajutor și am sunat imediat la 112. Am coborât și am ținut legătura cu o fată care era sub dărâmături până când au venit colegii”, a declarat pompierul, potrivit Adevărul.

Echipele de căutare au intervenit imediat

Echipele de salvare au intervenit în forță pentru a scoate de sub dărâmături cele patru persoane care se luptau pentru a rămâne în viață. Din păcate, un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața, deși medicii au încercat să îl resusciteze timp de 45 de minute.

„L-au scos din dărâmături după vreo două ore și jumătate. El a vorbit cu cei care-l căutau, dar după aceea nu a mai zis nimic. Îl strigau, dar el nu mai răspundea. Din câte am înțeles, a fost găsit de un câine de căutare. Era în pat, inconștient. Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat. Ne-am rugat până în ultima clipă să-l salveze și pe el”, au declara mai mulți martori prezenți la fața locului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: