Redactia.ro
Home » Știri » Prima doamnă a Statelor Unite a venit în România! Ce program va avea soția președintelui Americii

Prima doamnă a Statelor Unite a venit în România! Ce program va avea soția președintelui Americii

Soția președintelui SUA a ajuns astăzi, 6 mai, în România. Jill Biden se va întâlni sâmbătă cu Carmen Iohannis, soția președintelui României, Klaus Iohannis. După întâlnirea privată pe care o vor avea cele două prime doamnă, vor vizita și o școală din București. Acolo vor purta o discuție cu profesori, dar și cu refugiați. Principalii participanți ai discuțiilor sunt mame ucrainene și reprezentanți ai autorităților române din domeniul educației.

Misiunea Primei Doamne a Statelor Unite în România în acest weekend este aceea de a susține familiile ucrainene strămutate, nevoite să fugă din calea războiului din propria țară.

Prin intermediul acestei călătorii, Jill Biden se va întâlni și cu membri ai armatei Statelor Unite staționate în străinătate. De asemenea, se va întâlni și cu lideri guvernamentali de rang înalt din ambele țări, conform unui comunicat al East Wing.

Programul vizitei Primei Doamne a SUA

Prima Doamnă a Americii a plecat joi de la Washington spre România. Prima sa oprire de astăzi, după aterizare, a fost la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Acolo s-a întâlnit cu membri ai armatei. Urmează să se îndrepte spre Capitală.

Odată ajunsă la București, Jill Biden se va întâlni cu membri ai Guvernului României, dar și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

În România a fost înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni, după Polonia, ajunși aici ca urmare a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Numărul celor care au ne-au trecut granițele a trecut de ordinul sutelor de mii de la începutul războiului.

Sâmbătă seara, Jill Biden va ajunge în Slovacia, la Bratislava. Acolo este programat să se întâlnească cu personalul ambasadei Statelor Unite ale Americii. A doua zi va pleca spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, unde urmează să se întâlnească cu refugiaţii ucraineni.

Totodată, soția președintelui Americii îi va saluta pe slovacii care au primit familii de refugiați din Ucraina. Potrivit UNHCR, peste 350 de mii de ucraineni au fugit de război în Slovacia.

Călătoria lui Jill Biden se va încheia luni, 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: