Redactia.ro
Home » Știri » Prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, despre decizia de a rămâne în Ucraina pe timp de război: “Este datoria mea. Soțul meu este aici, eu sunt aici”

Prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, despre decizia de a rămâne în Ucraina pe timp de război: “Este datoria mea. Soțul meu este aici, eu sunt aici”

Într-un interviu pentru publicația italiană La Repubblica, Prima doamnă a Ucrainei mărturisește cum le-a dat viața peste cap războiul din Ucraina. Nu s-a gândit nicio clipă să fugă din țară, ci se ascunde împreună cu copiii ei într-un loc secret, căci sunt adevărate ținte pentru ruși. Mai mult, Olena Zelenska se implică foarte tare în salvarea populației, mai ales a copiilor răniți sau bolnavi.

Prima doamnă a Ucrainei a ales să rămână în Ucraina, chiar dacă ar fi putut cu ușurință să plece în străinătate, unde s-ar fi aflat în siguranță. Însă iată de ce a ales să rămână în țara sa aflată în plin război.

Prima-doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, despre decizia de a rămâne în Ucraina pe timp de război: “Este datoria mea”

„Pentru că acum aceasta este datoria mea ca Primă Doamnă și, de asemenea, chemarea mea. Soțul meu este aici, eu sunt aici. Apoi, toată lumea are dreptul să plece. Dacă nu te poți ajuta cu rezistența, atunci este mai bine să pleci. Civilii nu trebuie să devină scuturi umane sau victime. În plus, dacă rămân mulți civili, militarilor le este greu să protejeze orașele. Deci este necesar ca familiile, în special copiii și bătrânii, să părăsească zona de război. Mai bine să fii refugiat decât să mori”.

Olena Zelenska locuiește acum alături de copiii ei, într-un loc secret. Prima-doamnă a Ucrainei a mărturisit cum au reacționat fiica și fiul pe care în are cu Volodimir Zelenski când și-au dat seama că trăiesc în plin război.

„Copiii nu au nevoie de explicații pentru că văd totul cu ochii lor. Oleksandra este deja mare, are 17 ani, dar luna aceasta pare să fi devenit mai adultă. Discutăm știrile, așa cum facem între adulți. Kyrylo are 9 ani și se gândește mereu când vom câștiga. Construiește planuri și strategii. Este un gest eroic pentru că este doar un copil. Visează să-și întâlnească prietenii, de care îi este foarte dor. vorbește constant despre ei. Mă simt foarte binecuvântată că nu trebuie să mă despart de copiii mei. Nu știu cum aș fi supraviețuit fără ei. Pot spune că nu eu sunt sprijinul lor, ci ei sunt cei care mă ajută”.

Olena Zelenska: “Mi-e dor”

Prima doamnă a Ucrainei a mărturisit și ce îi lipsește cel mai mult, în comparație cu viața de dinainte de război.

„Simpla posibilitate de a putea face planuri pentru ziua de mâine. Mi-e dor de o zi normală, să te trezești dimineața și mergi la muncă, să stai în traficul din centrul orașului… Și discuti cu copiii despre cum să organizezi seara, să citești chatul părințiilor de oe Messenger, unde nu se vorbește despre război, ci despre lecții și activitățile de după-amiază pentru elevi. Mi-e dor să merg la cumpărături, să gătesc cina. Mi-e dor și să-l învinovățească pe soțul meu că a venit târziu acasă de la serviciu și, între timp, mâncarea s-a răcit. Da, mi-e dor de o viață normală”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: