Redactia.ro
Home » Știri » Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Ce au discutat cei doi

Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Ce au discutat cei doi

GALERIE FOTO (5) Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. În 2019, Volodimir Zelenski câștiga alegerile prezidențiale, iar la scurt timp s-a întâlnit cu președintele rus, Vladimir Putin, la Paris. Liderul ucrainean declara la acea vreme că întâlnirea cu Putin a fost „un meci nul”. Ce au discutat cei doi lideri?

Prima întâlnire dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Ce au discutat cei doi

În urmă cu aproximativ trei ani, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei și Vladimir Putin, liderul Rusiei, se întâlneau pentru prima oară. Cei doi s-au întâlnit la Paris, scopul fiind acela de a discuta despre pacea în Ucraina. La această întâlnire au luat parte și Angela Merkle și Emmanuel Macron. Atunci, rezultatele întâlnirii au fost slabe, fiind vorba despre câteva angajamente în vederea unor schimburi de prizonieri, dar și deschiderea unor noi coridoare de comunicare între zonele secesioniste și restul Ucrainei.

Volodimir Zelenski și Vladimir Putin și-au dat mâna și au planificat discuții bilaterale. Zelenski a spus la conferința de presă susține că și-ar fi dorit să rezolve mai multe probleme legate de divergențele dintre Ucraina și Rusia. „În ce mă priveşte, declar cu toată sinceritatea că rezultatul acestei întâlniri este mult prea puţin semnificativ. Aş vrea să putem rezolva un număr mai mare de probleme. În problema frontierei, divergenţele noastre cu preşedintele rus sunt totale. Dar ridic din nou această problemă, doresc ca frontiera cu Rusia să treacă total sub control ucrainean înainte de alegerile locale.”

Ulterior, Volodimir Zelenski cataloga întâlnirea dintre el și Putin, ca fiind una nulă. Într-o manifestație în capitala Ucrainei, cetățenii îi cereau lui Zelenski să nu capituleze în fața lui Putin, iar el le-a spus acestora că independența Ucrainei nu este negociabilă. Liderul ucrainean spunea la acea vreme că nu va accepta federalizarea propusă de Rusia, deși pentru teritoriile unde rușii sunt majoritari este preconizată o mai mare autonomie. „Donbas şi Crimeea sunt teritorii ucrainene”, mai spunea Zelenski sub privirile lui Emmanuel Macron şi ale Angelei Merkel.

A șaptea zi de război în Ucraina

Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei joi, pe 24 februarie. Ucrainenii au fost luați prin surprindere de atacurile premeditate ale rușilor. Milioane de cetățeni au fugit din calea războiului, iar mii de refugiați continuă să intre pe terioritoriul României. Până acum, au murit mii de soldați și ucraineni și ruși, dar și civili, printre care zeci de copii.

Pentru Putin, unele teritorii aflate acum în componența altor țări, dar care sunt locuite în marea lor majoritate de ruși, ar trebui aduse în sânul Rusiei. Cea mai importantă informație este faptul că Volodimir Zelenski cere Uniunii Europene să primească Ucraina în procedura de urgență. În urmă cu o zi, au început negocierile între delegația Ucrainei și cea Rusiei. Duminică, aceștia nu au ajuns la niciun acord și urmează să aibă o a doua negociere joi, 2 martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: