Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacție a Elenei Udrea din spatele gratiilor: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal”

Prima reacție a Elenei Udrea din spatele gratiilor: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal”

Prima reacție a Elenei Udrea din spatele gratiilor

Elena Udrea a răbufnit la adresa magistraților. Fostul ministru Elena Udrea a fost arestată preventiv în Bulgaria. Fosta politiciană a fost condamantă definitiv la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Fostul ministrul al Turismului se simte nedreptățită și susține că este arestată ilegal.

Prima reacție a Elenei Udrea din spatele gratiilor: „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal”

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Fosta politiciană se află în arest, în Bulgaria, după ce a încercat să fugă în străinătate. Elena Udrea este reținută de 46 de zile, mărturisind că se simte nedreptătită. Duminică, Elena Udrea a postat un mesaj surprinzător pe rețelele de socializare. Fosta politiciană consideră că este arestată ilegal. „Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, că urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Valcov, Bica, etc), şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi evident în libertate”, a scris duminică pe Facebook Elena Udrea.

În continuare, Elena Udrea își reafirmă nevinovăția, spunând că a fost condamnat ilegal. Aceasta susține că, în cazul în care judecătorii ar vrea să justifice schimbarea de macaz nu ar putea pentru că „această prevede că judecătorii pot să nu ţină cont de deciziile CCR, dacă „există un risc sistemic de impunitate ( nepedepsire) prin prescripţie”. „Trec peste toate argumentele constituţionale prezentate de specialişti, de ce această decizie nu poate fi aplicată, şi mă rezum la analiză raportată la cazul meu. Evident că nu putem vorbi de risc sistemic de impunitate, când este în discuţie un singur dosar în care decizia CCR mai putea fi aplicată în România în dosarul Gala Bute. Sistemic înseamnă categorii întregi de persoane sau fapte, iar despre prescripţie nu poate fi vorba ea intervenind pentru fapte de care sunt acuzată, peste cel puţin 4 ani. Cum au luat aceşti judecători o decizie atât de ilegală? Rămâne să aflăm ce s-a întâmplat de fapt pe 7 aprilie”, a mai scris Udrea.

Elena Udrea a răbufnit din spatele gratiilor

Elena Udrea se consideră nedreptățită și să i se facă dreptate. Fosta politiciană vrea să se întoarcă cât mai repede la fiica ei, de trei ani, motivând că a fost condamantă deși este nevinovată. Aceasta a prezentat o listă de motive pentru care consideră că a fost condamnată ilegal:

„a) completul de 3 judecători era nespecializat.

b) din complet a făcut parte Florentina Dragomir, care NU îndeplinea condiţiile legale pentru a fi judecător, sigur… în România nu contează dacă un judecător nu a depus jurământul de credinţă, în schimb în Grecia şi Italia hotărârile date de F. Dragomir au fost considerate ilegale, iar cei din Bulgaria au cerut detalii despre această judecătoare la termenul trecut din Sofia.

c) am fost condamnată în apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit. CCR a constatat prin decizia 685/2018 că cel puţin unul dintre judecători, Preşedintele Completului, a fost numit cu încălcarea gravă a legii, adică pus cu mâna şi nu tras aleatoriu la sorţi. Cum acesta era şi Preşedintele Secţiei Penale, adică şeful celorlalţi 4, este evident că ceea ce decidea el, aşa rămânea, iar el “zicea” ce era scris în plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte.

d) mi s-a respins în mod halucinant contestaţia în anulare, luându-mi-se dreptul de a fi rejudecată legal. Nu există niciun text referitor la speţă mea, din legi speciale, din codul penal, codul de procedura penală, decizii CCR, decizii CJUE, CEDO, care să nu fi fost încălcate”.

Udrea susţine că, dacă toate acestea se întâmplă „în cel mai vizibil şi cunoscut dosar din România “Gala Bute”, ce o fi în celelalte?”.

„Ce se întâmplă cu Justiţia din România? Specialiştii în drept, procurorii şi judecătorii de bună credinţă, avocaţii şi profesioniştii adevăraţi din conducerea Ministerului Justiţiei, CSM, ICCJ, sunt mulţumiţi şi liniştiţi cu situaţia asta?”, a mai scris Udrea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: