Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacție a lui David Popovici, după ce a ratat podiumul. Înotătorul român a explicat ce s-a întâmplat: ”Un an complicat, ciudat, atipic”

Prima reacție a lui David Popovici, după ce a ratat podiumul. Înotătorul român a explicat ce s-a întâmplat: ”Un an complicat, ciudat, atipic”

GALERIE FOTO (2)

David Popovici, înotătorul român care a făcut istorie în ultimul an, a fost încoronat cu locul șase în „proba regină” a natației, 100 de metri liber, la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Cu toate că este deținătorul recordului mondial la această cursă, de data aceasta nu a reușit să se claseze pe podium.

Popovici a mers în Japonia cu încredere, având în palmares titlurile mondiale la 100 și 200 de metri liber. Cu toate acestea, în cadrul competiției, nu a reușit să își păstreze titlurile. Cu un timp de 47,83 secunde, el s-a situat pe poziția a șasea în finala probei de 100 de metri liber, cea în care anul trecut a stabilit un record mondial uluitor de 46,86 secunde la Roma.

Prima declarație a lui David Popovici

Când privim la performanța lui Popovici de la Fukuoka, putem întrevedea cât de dinamic și imprevizibil este sportul de performanță. Aici, chiar și cei mai buni pot avea zile mai puțin reușite. Cu toate acestea, este important să ne amintim că adevărata măreție nu vine neapărat din victorii, ci din capacitatea de a se ridica și a merge mai departe după o înfrângere.

După cursă, Popovici nu și-a ascuns dezamăgirea. El a vorbit deschis despre nevoie de a reflecta asupra a tot ce s-a întâmplat la Fukuoka, unde a fost considerat marele favorit la cele două probe.

”Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine. Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii”, a declarat David Popovici, potrivit gsp.ro.

Înotătorul, pregătit pentru revanșă

Medalia de aur la 100 de metri liber a fost cucerită de australianul Kyle Chalmers, cu un timp de 47,15 secunde. Americanul Jack Alexy (47,31 secunde) și francezul Maxime Grousset (47,42 secunde) au completat podiumul. Dar, nu și-a pierdut spiritul de luptător. Într-un mesaj pentru adversarii săi, Popovici a promis că se va întoarce mai puternic după această competiție.

”De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres”, a adăugat înotătorul.

În ciuda acestei contraperformanțe, Popovici are în față oportunități ample pentru a-și revendica titlurile. Următoarea competiție majoră pe agenda sa va fi Campionatele Mondiale de la Doha, programate să se desfășoare între 2 și 18 februarie 2024. De asemenea, el se va pregăti pentru Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în vara aceluiași an.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: