Redactia.ro
Home » Știri » Prima reacție a lui Klaus Iohannis după tragedia de la Odorheiu Secuiesc, unde un băiat a murit: ”Solicit pedepsirea celor vinovați”

Prima reacție a lui Klaus Iohannis după tragedia de la Odorheiu Secuiesc, unde un băiat a murit: ”Solicit pedepsirea celor vinovați”

Klaus Iohannis a avut prima reacție, după incidentu tragic ce a avut loc în Odorheiu Secuiesc luni după amiază. Peretele unui internat s-a prăbușit, iar patru adolescenți au fost prinși sub dărâmături. Din păcate, unul dintre ei și-a pierdut viața.

În această zi tulbure, patru adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost victimele unui incident tragic petrecut în internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc. Departamentul pentru Situații de Urgență a raportat că, în urma prăbușirii peretelui internatului, un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața, o fată a fost intubată și urma să fie transportată la un spital din Târgu Mureș, în timp ce alte două adolescente, conștiente, au suferit diverse traumatisme, dar au răni ușoare.

Ce a declarat Klaus Iohannis după tragedia din Odorheiu Secuiesc

Cererea urgentă a președintelui României, Klaus Iohannis, pentru desfășurarea unei anchete în Odorheiu Secuiesc, a fost generată de prăbușirea unui perete al internatului Liceului „Tamasi Aron”, eveniment tragic soldat cu moartea unui băiat de 17 ani, rănirea gravă a unei fete și leziuni ușoare suferite de alte două adolescente.

”Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică.

Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Educației a făcut prima declarație

Reacționând la această tragedie, Ligia Deca, ministrul Educației, și-a exprimat profundul regret față de pierderea tragică a vieții unui copil. O analiză amănunțită este esențială pentru a înțelege și a preveni astfel de tragedii în viitor.

”Suntem în legătură cu colegii noștri de la Inspectoratul Școlar Județean, am fost în legătură și cu colegii noștri de la Departamentul pentru situații de urgență. Situația este în flux. În continuare se încearcă identificarea tuturor celor care ar fi putut fi în clădire.

Sunt o serie de informații referitoare la răniți care au fost transportați la spital. Fiind în evoluție situația, permiteți-mi să nu speculez cu privire la număr de victime, însă îmi manifest toată empatia pentru familii, pentru comunitatea școlară și vă promit că Ministerul Educației va face tot ceea ce ține de instituție pentru ca să primească ajutorul de care vor avea nevoie în zilele următoare”, a spus Ligia Deca la scurt timp după incident.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: