Redactia.ro
Home » Știri » Prima şi ultima noapte în care Regina s-a bucurat de libertate! Oamenii au fost șocați când au aflat ce a făcut

Prima şi ultima noapte în care Regina s-a bucurat de libertate! Oamenii au fost șocați când au aflat ce a făcut

Prima şi ultima noapte în care Regina s-a bucurat de libertate! Oamanii au fost șocați când au aflat ce a făcut

Regina Marii Britanii a fost tot timpul înconjurată de reguli, însă a existat un moment în care aceasta s-a bucurat din plin de libertate. A fost prima și ultima noapte în care aceasta a făcut tot ce și-a dorit.

Prima şi ultima noapte în care Regina s-a bucurat de libertate! Oamenii au fost șocați când au aflat ce a făcut

Regina Elisabeta și-a trăit toată viața după regulile impuse de Familia Regală, iar după ce a devenit Regină totul s-a simțit la o intensitate și mai mare. Cu toate acestea, înainte de a deveni Regina Marii Britanii, prinţesa adolescentă a primit permisiunea de a se strecura incognito pe străzile din Londra şi a lua contact direct cu oamenii de rând.

Au trecut mai bine de 70 de ani de când sute de mii de oameni s-au adunat pe străzi, în întreaga lume, pentru a sărbători marea victorie, sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa. Dar ziua de 8 mai 1945 a fost specială pentru Prinţesa Elisabeta şi din alt motiv – a fost prima şi ultima ocazie cu care a putut merge pe străzi, ca orice muritor de rând, şi s-a bucurat de libertate totală.

Elisabeta avea 19 ani atunci, iar sora ei, Margaret, 15 şi erau amândouă, în acea zi, atât de încântate de vremurile pe care le trăiau, încât s-au dus amândouă la tatăl lor, Regele George al VI-lea şi la mama lor, Regina Elisabeta, pentru a le cere permisiunea să se bucure şi ele alături de popor de victoria mult aşteptată.

Părinţii regali au fost de acord ca cele două prinţese să părăsească Palatul Buckingham, dar cu două condiţii – să facă acest lucru seara, începând cu ora 21, şi să fie amândouă însoţite de un anturaj constituit din nu mai puţin de 16 persoane. Zis şi făcut!

„Eram îngrozite că puteam fi recunoscute”, şi-a amintit Regina ulterior despre seara cu pricina. Elisabeta a purtat o uniformă militară, pentru a nu sări în evidenţă în mulţime. În jurul ei, peste tot oamenii se ţineau de braţe şi mergeau pe străzi „mânaţi de un val de fericire şi uşurare”.

Povestea neștiută a verighetei deținută de Regina Elisabeta

Prințul Philip și Regina Elisabeta au fost căsătoriți vreme de 73 de ani. Din păcate, ducele de Edinburgh s-a stins din viață în luna aprilie, la vârsta de 99 de ani. Acest eveniment a lăsat un gol imens în sufletul Reginei, care pare mai abătută ca niciodată. Cu toate astea, puțini cunosc povestea de dragoste a celor doi. Suverana nu și-a dat jos niciodată inelul de logodnă primit de la soțul său.

Mai mult, acesta are o poveste impresionantă. Conform presei locale, Philip Mountbatten nu a dar niciun ban pentru bijuteria care a unit dragostea celor doi. Ingrid Stewart, a scris în cartea sa că verigheta reginei Elisabeta a fost făurită din aur galez, iar metalul prețios a fost donat de supușii regali din Țara Galilor. Potrivit expertei în istoria Familiei Regale, suverana nu și-a dat jos niciodata bijuteria, care conține o inscripție secretă. Inițial, trei persoane au știut ce scrie în interiorul verighetei, dar acum că Prințul Philip a murit, au mai rămas două, și anume Regina și cel care a făurit inelul.

De asemenea, și inelul de logodnă al Reginei Elisabeta a II-a are o poveste impresionantă. Potrivit The Mirror, inelul a gândit de Prințul Philip și creat cu ajutorul diamantelor desprinde dintr-o tiară care i-a aparținut mamei sale, prințesa Alice. Inelul este înnobilat cu un diamant central de trei carate, înconjurat de cinci diamante mai mici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: