Redactia.ro
Home » Știri » Prima țară din Europa care intră din nou în carantină totală. Ce spun autoritățile

Prima țară din Europa care intră din nou în carantină totală. Ce spun autoritățile

Europa intră din nou în carantină. Irlanda este prima țară care a intart în lockdown total, în urma creșterii cazurle de coronavirus. 

 

Irlanda intră în lockdown total

 

Irlanda a devenit oficial prima țară din Europa care a intrat în lockdown total, ca urmare a creșterii constante a numărului de cazuri de coronavirus. Autoritățile au impus aceste restricții ca o măsură pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Irlanda are aproape cinci milioane de locuitori. Astfel, aceștia vor avea voie să iasă din casă doar când au un motiv întemeiat. Locuitorii vor avea voie să iasă din casă doar pentru plimbări și exerciții fizice, dar nu trebuie să se îndepărteze la 5 km de casă. Aceștia nu au voie nici să primească musafiri acasă.

Măsura intră în vigoare de la miezul nopții de miercuri spre joi. Irlanda va trece la nivelul maxim de alertă sanitară, care implică cele mai drastice restricții.

Prim-ministrul Irlandei, Michel Martin, a declarat că măsura va dura șase săptămâni, iar singurele activități care vor avea loc vor fi cele esențiale. Toate activitățile comerciale neesențiale se vor închide, iar barurile și restaurantele vor putea servi  doar alimente la pachet, cu livrare acasă.„Înţeleg şi simt la nivel foarte personal şi profund sentimentele de dezamăgire, singurătate şi poate de disperare pe care le vor simţi mulţi după acest anunţ. Însă, dacă vom respecta cu toţii aceste restricţii în următoarele 6 săptămâni, sărbătorile de Crăciun chiar vor avea un sens pentru noi”, a declarat prim-ministrul.

 

 

Care sunt restricțiile impuse

 

 

Sunt interzise și adunările între prieteni și cele de familie, fie că sunt în interior sau în curți. Localnicii vor putea să iasă din casă doar pentru cumpărături.

În schimb, școlile din Irlanda vor rămâne deschise. Irlanda pune pe primul loc educația copiilor.Pe de altă parte, școlile şi creşele vor rămâne deschise, pentru că „ nu ne putem permite şi nu ne vom permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie o altă victimă a acestei boli”, a mai spus premierul irlandez.

Barurile și restaurantele vor avea de suferit și vor putea face doar livrări. „Faptul că ne întoarcem în lockdown este foarte dificil. Va trebui să dau afară circa 20 de angajați în următoarele zile”, a spus proprietarul unui restaurant, Paul Cadden. Cei care nu vor respecta regulile, vor fi pedepsiți prin lege și vor primi o amendă de 500 de euro.

Rata locală a infectărilor a ajuns la aproape 273 la suta de mii de locuitori. Irlanda are, în acest moment, 28190 de cazuri active.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: