Redactia.ro
Home » Coronavirus » Prima țară din lume care a renunțat la vaccinarea împotriva COVID-19. Despre ce stat este vorba

Prima țară din lume care a renunțat la vaccinarea împotriva COVID-19. Despre ce stat este vorba

GALERIE FOTO (2) vaccin covid danemarca

După doi ani de la declanșarea pandemiei de coronavirus la nivel mondial, Danemarca devine acum prima țară din întreaga lume care a suspendat programul de vaccinare.

La sfârșiul anului 2020, oficialii danezi din sănătate au dat startul campaniei de vaccinare și tot ei, acum, anunță că începând cu data de 15 mai această etapă se încheie, cel puțin pentru moment.

Danemarca, prima țară din lune care a renunțat la vaccinarea împotriva COVID-19

În Danemarca, virusul chinez a ajuns să fie acum ținut sub control. Așadar, nu mai este necesar ca cetățenii să se vaccineze, spun oficialii danezi. Un alt motiv ar mai fi și faptul că din cei 5,8 milioane de cetățeni ai țării, 81% s-au vaccinat deja. De asemenea, unii dintre ei, 3,6 milioane la număr, au primit și doza booster.

Mai mult, odată cu răspândirea variantei omicron, mulți danezi au trecut prin boală, deci, s-au imunizat pe cale naturală.

„A venit primăvara, proporția de vaccinare în rândul populației daneze este mare și epidemia a fost înfrântă. Ca atare, Consiliul Național al Sănătății își încheie acum eforturile de vaccinare la scară largă împotriva Covid-19 pentru acest sezon”, au declarat reprezentanții Autorității Sănătății și a Medicamentelor din Danemarca.

Totodată, autoritățile au declarat că, cel mai probabil, programul de vaccinare va redeveni de actualitate odată cu venirea anotimpului rece. Specialiștii danezi spun asta, pentru că se așteaptă ca în societate să se răspândească alte variante ale virusului din China. Până atunci, danezii nevaccinați pot, doar dacă vor, să se vaccineze la cerere.

De asemenea, toți locuitorii țării își pot încheia schema completă de vaccinare.

Pe lângă Danemarca, Europa și SUA au renunțat la multe dintre restricțiile impuse. Vaccinarea obligatorie, testarea ori izolarea sau carantinarea au rămas în vigoare în China. Acolo, spre nemulțumirea civililor, autoritățiule continuă să impună carantine și măsuri dure în multe orașe, mai ales în Shanghai și Beijing. Asta, din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăvire. Se dorește, astfel, să stopeze transmiterea infecțioasă în rândul populației chineze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: