Redactia.ro
Home » TV » Prima TV se vinde! Cine este cumpărătorul postului de televiziune

Prima TV se vinde! Cine este cumpărătorul postului de televiziune

Prima TV se vinde! Cine este cumpărătorul postului de televiziune

Lovitură pe piața mass-media din România! Prima TV, unul dintre cele mai vechi posturi generaliste din țară, își schimbă patronul.

Adunarea Creditorilor Prima TV a votat vineri contractul de preluare a postului TV de către Adrian Tomșa. Acesta este și cel care deține posturile Look TV, relatează paginademedia.ro.

În următoarea perioadă, votul Adunării Creditorilor se va concretiza în semnarea efectivă a contractului de preluare a controlului postului de televiziune deținut, în prezent, de Cristian Burci.

Discuțiile dintre Tomșa și Burci sunt vechi, datând încă din 2017. Abia anul trecut, însă, în toamnă, Tomșa a făcut o ofertă concretă.

Conform informațiilor prezentate de sursa citată, oferta de cumpărare a postului de televiziune este de circa 4,8 milioane de euro.

Adrian Tomșa este patronul stațiilor Look TV și Look Plus, dar și al site-ului Profit.ro și postului de televiziune Profit.

Despre el se spune că este un apropiat al lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS.

Prima TV a fost lansat în decembrie 2017, pe licența postului Amerom, fiind patronat de afaceristul Cristian Burci, proprietarul de la Click! și Adevărul.

Anul 2015 a fost unul foarte greu pentru canalul de televiziune, care și-a cerut insolvența. Datoriile se ridicau la vremea respectivă la suma de 100 de milioane de lei noi. Postul a fost implicat în mai multe procese pentru recuperarea datoriilor, unul dintre ele fiind cu Mihai Găinușă.

Citește și: De ce nu mai prezintă Florin Busuioc vremea la Știrile PRO TV de dimineață

MTV părăseşte grupul Pro. Schimbare în televiziunea din România

Când începe sezonul 6 de iUmor. Ce surprize sunt în această ediție

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: