Redactia.ro
Home » Știri » Primăria Capitalei, anunț important. Intră în vigoare în acest weekend

Primăria Capitalei, anunț important. Intră în vigoare în acest weekend

Primăria Capitalei

Primăria Capitalei reconfigurează zonele de promenadă din centrul Bucureștiului. Se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei, dar se desființează cea din cartierul Cotroceni. De asemenea, se modifică zona din apropierea Pieței Amzei.

Modificările anunțate de Primăria Capitalei intră in vigoare din acest weekend.

În zonele de promenadă nu pot circula în weekend, începând de sâmbătă dimineață, ora 8.00, până duminică seară, ora 22.00. Măsura este valabilă din 23 mai, adică pe durata stării de alertă, care expiră pe 14 iunie.

Cele 7 zone pietonale au fost înființate „pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi utilizarea mijloacelor de transport alternativ. Măsura vine ca urmare a faptului că, din cauza restricţiilor de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraş, iar cea mai bună soluţie este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul oraşului, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, arăta un comunicat al Primăriei Capitalei.

Zonele pietonale se reconfigurează după cum urmează:

  • Zona 2de promenadă a fost extinsă, pe Calea Victoriei, de la aleea Kretzulescu până la Bd. Regina Elisabeta, cu posibilitatea circulației de traversare la Str. Ion Campineanu și Bd. Regina Elisabeta, în continuare zona pietonala fiind pe Calea Victoriei – Strada Eforie – Strada Domnița Anastasia – Strada Ing. A Saligny – Splaiul Independenței.
  • Zona 3, delimitata de Bd. Eroilor – Bd. Eroii Sanitari – Piața Operei – Strada Dr. J. Lister – Strada Dr. Gr. Romniceanu a fost desființată, circulația auto urmând să revină la situația anterioară.
  • Zona 5a fost restrânsă, și va fi delimitată de Bd. Dacia, – Bd. N. Bălcescu – Str. Mendeleev – Str. G.Enescu – Str. G. Clemenceau – Str. N. Golescu – Calea Victoriei. Pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menționat circulația auto se desfășoara normal.

Restul zonelor instituite anterior rămân neschimbate:

  • Zona 1– Strada Polonă (de la Bd. Dacia) – Strada A.D. Xenopol – Strada Dionise Lupu – Strada C.A. Rosetti – Strada J.L. Calderon (de la Strada C.A. Rosetti) – Strada I.L. Caragiale – Strada Icoanei – Strada A. Vlaicu.
  • Zona 4– Strada E. Quinet (de la Strada Academiei) – Strada Biserica Enei
  • Zona 6– Strada G. Enescu – Strada N. Golescu – Calea Victoriei – Strada C.A. Rosetti – Bulevardul N. Balcescu.
  • Zona 7– Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și locala de vest a Pieței Unirii.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: