Redactia.ro
Home » Știri » Primăria Capitalei, plângere penală împotriva DSP București. Care este motivul

Primăria Capitalei, plângere penală împotriva DSP București. Care este motivul

cămin de bătrâni

Primăria Capitalei va face o plângere penală împotriva Direcției de Sănătate Publică București. Directia Generală de Asistență Socială a Municipiului București susține că deși la Centrul Rezidential de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari și 28 de angajați, DSP București a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru.

Este vorba despre 479 de persoane – 246 de angajați și 233 de beneficiari. „În consecință, după ce a așteptat timp de 3 zile ca DSP să efectueze testarea celor din Centrul Rezidențial din Berceni, pentru a urgenta procedura și pentru a suplini lipsa de reacție a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deși, potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testați la apariția primului caz sau a simptomelor”, se arată în comunicatul trimis de Primăria Capitalei, potrivit digi24.ro.

DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal și beneficiari) s-a efectuat vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

În prezent, toți beneficiarii și angajații care au fost depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în functie de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și spitalul de la institutul „Ana Aslan” din Otopeni.

Focar de infecție COVID-19 la un cămin de bătrâni din București

Focar de infecție COVID într-un cămin de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei. 75 de oameni, angajați și rezidenți, au fost depistați pozitiv, a anunțat luni Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit DSP București, focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că „nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”.

DSP a făcut un control la căminul din sectorul 4 pe data de 24 mai și a amendat conducerea căminului cu 20.000 de lei „pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile”.

La nivel național au fost confirmate 18.283 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1.758 sunt în București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: