Redactia.ro
Home » Știri » Primăria din România care oferă case gratis oamenilor. Ce condiție trebuie să îndeplinești

Primăria din România care oferă case gratis oamenilor. Ce condiție trebuie să îndeplinești

Primăria din România care oferă case gratis oamenilor. Ce condiție trebuie să îndeplinești

Primăria din România care oferă case gratis oamenilor. Iată ce condiție trebuie să îndeplinești!

Primăria din România care oferă case gratis oamenilor

În ultimii ani, România a avut parte de o scădere semnificativă a populației, din cauza migrației masive a tinerilor spre țări mai dezvoltate economic. Această tendință a dus la abandonarea satelelor și a creat o problemă serioasă de depopulare. Cu toate acestea, autoritățile locale din unele zone ale țării au venit cu o soluție inovatoare pentru a stimula repopularea satelor și pentru a reduce numărul caselor abandonate.

Un astfel de exemplu îl reprezintă comuna Drăgușani din județul Botoșani, unde primăria a inițiat un program prin care oferă gratuit case familiilor de tineri care au mulți copii. Conform, declarațiilor primarului Eugen Nechita, scopul acestui program este de a ajuta familiile cu mulți copii care locuiesc în prezent împreună cu părinții sau care nu își pot permite să-și cumpere o casă.

Prin intermediul acestui program, primăria ia legătura cu proprietarii caselor abandonate și le oferă să le cumpere, la un preț foarte mic, pentru a le transforma în case sociale și pentru a le oferi familiilor nevoiașe. După ce sunt preluate de autorități, casele sunt renovate și igienizate, astfel încât să poată fi locuite în condiții bune.

Această inițiativă are o serie de beneficii importante pentru comunitate. În primul rând, ajută la reducerea numărului de case abandonate și la revitalizarea satelor, prin atragerea de noi locuitori. În plus, programul sprijină familiile nevoiașe, care nu își permit să-și cumpere o casă sau să închirieze o locuință decentă. Mai mult decât atât, acest program poate stimula natalitatea, prin acordarea de locuințe familiilor cu mulți copii.

„Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, spune Eugen Nechita, potrivit Adevărul.

Primarul: „Am cumpărat prima casă de acest fel”

Într-o perioadă în care multe zone ale țării se confruntă cu probleme de depopulare, este important ca autoritățile să găsească soluții creative și inovatoare pentru a încuraja repopularea satelor și pentru a sprijini familiile nevoiașe. Astfel de programe ar trebui să fie implementate și în alte zone ale țării, pentru a ajuta la revitalizarea satelor și la reducerea numărului de case abandonate. În final, trebuie să recunoaștem că inițiativele precum aceasta ar putea aduce o schimbare pozitivă și să ducă la o creștere a calității vieții în România.

„Am cumpărat prima casă de acest fel și am oferit-o unei familii cu copii”, a explicat primarul.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”,  a declarat o femeie care tocmai ce s-a mutat în locuința primităn de la primărie.

 

Sursa foto: ph-online.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: