Redactia.ro
Home » Știri » Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare pentru 5 ani. Acesta spera la o sentință mult mai blândă

Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare pentru 5 ani. Acesta spera la o sentință mult mai blândă

Astăzi, primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a primit o sentință definitivă de cinci ani de închisoare în dosarul de mită, aceeași pedeapsă care i-a fost impusă în prima instanță. Decizia Curții de Apel din Cluj a fost pronunțată în urma contestației formulate de primar.

Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la închisoare

În componența completului de judecată se regăsea și judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, care a fost implicată într-un scandal de tentativă de mituire, având legătură cu socrii lui Cătălin Cherecheș, aceștia încercând să o influențeze prin intermediul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș.

Socrii primarului au fost plasați în arest preventiv ca urmare a acestui incident.

Cu aproape două săptămâni în urmă, avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat la postul de televiziune Antena 3 CNN că are așteptări pozitive cu privire la o decizie favorabilă clientului său din partea Curții de Apel din Cluj.

Avocatul se aștepta la o decizie favorabilă

„Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată.

De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele – și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului – fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți.

Noi, apărarea, eram optimiști că – având în vedere această hotărâre a ÎCCJ – soluția ar fi trebuit să fie una favorabilă domnului Cherecheș. Pentru că decizia ÎCCJ nu lasă loc de interpretare judecătorului, ea este obligatorie”, a susținut avocatul lui Cătălin Cherecheș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: