Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Primarul din Iași care caută zilnic prin gunoaie. Ce face edilul, de fapt, nimeni nu s-ar fi așteptat

Primarul din Iași care caută zilnic prin gunoaie. Ce face edilul, de fapt, nimeni nu s-ar fi așteptat

Pare incredibil, dar se întâmplă în România! Un primar din Iași este văzut zilnic cum caută prin gunoaie. Însă iată ce face edilul, de fapt. Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa gest.

Chiar dacă pare șocant, un primar din judeţul Iaşi este văzut în fiecare zi cum caută prin gunoaie. Însă este incredibil de ce face acest gest, deloc întâmplător și chiar extrem de surprinzător pentru oricine află de tot demersul edilului!

Primarul din Iași care caută zilnic prin gunoaie. Ce face edilul, de fapt

Nimeni nu se aștepta să-l vadă pe primarul din Iași printre gunoaie, însă a recurs la acest gest cu un scop bine întemeiat! Surpriza este că astfel, edilul poate descoperi cine aruncă deşeuri, la întâmplare, prin comuna de care se preocupă.

Imediat ce reușește să identifice făptașul, primarul din Iași trece la avertismente şi chiar la amenzi. Este vorba de Cătălin Martinuş, primarul din Dobrovăţ – comună din județul Iaşi, care nu se sfiește nicio clipă să umble prin gunoaiele aruncate pe străzile comunei sale pentru a descoperi pe cei care recurg la acest gest.

Primarul din Iași acționează ca un adevărat detective, caută prin bonuri, etichete și chiar… resturi de la petreceri pentru a-i identifica pe acei localnici care aruncă gunoaie pe unde pot.

Demersul primarului Martinuș a început acum mai bine de un an. De atunci, sătenii sunt traşi la răspundere şi chiar sancţionaţi, dacă au lăsat mizerie în urma lor pe străzile comunei Dobrovăţ.

„Le-am dat alternative prin faptul că noi colectăm reciclabile gratuit de la fiecare gospodărie. Pe de altă parte, avem un contract de salubritate care sprijină îndepărtarea deşeurilor menajere. Deci nu mai au justificare pentru a arunca”, explică primarul Cătălin Martinuş, potrivit Adevarul.

Așa se face că localitatea Dobrovăţ se află pe primele locuri la capitolul reciclare în județul Iași. Totul a fost posibil după ce primarul s-a văzut nevoit să treacă la sancţiuni. De fiecare dată când găseşte gunoaie aruncate la voia întâmplării, începe verificările.

Mai nou, edilul este ajutat de localnici, iar cei care îl ajută să găsească vinovaţii sunt premiaţi. „Avem şi recompense, dar sunt suportate din buzunarul propriu. De cele mai multe ori, cetăţenii ne sprijină necondiţionat”, dezvăluie edilul comunei Dobrovăţ.

Și tot efortul primarului Cătălin Martinuş se pare că a dat roade până la momentul prezent! „Am parcurs kilometri întregi, dar nu am găsit gunoaie”, a observat edilul din Dobrovăț.

Cea mai mare amendă dată de primarul din Dobrovăț

Primarul din Dobrovăț și-a făcut grup pe WhatsApp, acolo unde vorbește cu locuitorii din Dobrovăţ și trimite pozele cu gunoaie. Cea mai mare sancţiune aplicată de primarul Cătălin Martinuş din Dobrovăț a fost de 3.000 lei.

„Am fost nevoit s-o dau, întrucât cetăţeanul se încăpăţâna să nu salubrizeze zona pe care o murdărise”, a explicat edilul din Dobrovăţ.

„Acum aproximativ trei săptămâni, a fost în comună o petrecere pentru un copil. Probabil pentru un băiat de 4 ani, pasionat de Spiderman. S-au folosit farfurii de carton cu Spiderman. Copilul a primit cadou o maşinuţă cu telecomandă. Tatăl poartă mărimea L la cămaşă. Sunt suficiente detalii, mai ales că nu multe familii au copii de vârsta respectivă”, a observat primarul din Dobrovăț.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: