Redactia.ro
Home » Știri » Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș. Ce ilegalități a comis

Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș. Ce ilegalități a comis

Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș. Ce ilegalități a comis

Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș. Iată ce ilegalități a comis!

Primarul din Odorheiu Secuiesc, urmărit penal de DNA Târgu Mureș

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, se află în centrul unei anchete penale desfășurate de DNA Târgu Mureș, într-un caz care vizează acuzații de abuz în serviciu. Acest caz a atras atenția opiniei publice în România, iar investigația este în curs de desfășurare.

Ce ilegalități a comis

Primarul Galfi Arpad este suspectat că ar fi semnat cinci contracte de asistență juridică în 2019 cu Cabinetul individual de avocatură Moldovan-Horvath Istvan, iar aceste semnături ar fi fost ilegale. Fiecare dintre aceste contracte ar fi generat un prejudiciu de 5.000 de lei, conform acuzațiilor formulate de procurori, potrivit EVZ.

Această anchetă survine la scurt timp după o tragedie în orașul Odorheiu Secuiesc, în care doi minori au pierit în urma prăbușirii unui internat în timpul unor lucrări de construcție. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că dosarul penal privind primarul nu are legătură directă cu acest tragic incident.

În timpul anchetei, mai mulți angajați din cadrul primăriei, printre care Venczel Attila, Puskas Emeric și Andrea Boțog, au fost chemați pentru a depune mărturie în calitate de martori.

De asemenea, primarul Galfi Arpad se confruntă cu un alt dosar penal în care este acuzat de ultraj, ca urmare a unui incident survenit pe 7 iulie 2023. În acea zi, primarul ar fi fost implicat într-un incident în care a intervenit într-o situație în care poliția a oprit un biciclist sub influența alcoolului. Incidentul s-a escaladat, iar primarul ar fi amenințat și agresat polițiștii, acesta fiind ulterior identificat ca fiind Galfi Arpad.

Galfi Arpad a fost ales primar al orașului Odorheiu Secuiesc în 2016, reprezentând o coaliție între Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) și Partidul Civic Maghiar (PCM). Cu toate acestea, ulterior, primarul a continuat să-și exercite funcția ca independent, după ce a fost exclus din POL (Partidul Oamenilor Liberi) în ianuarie 2021.

În contextul acestor acuzații și a dosarelor penale în desfășurare, viitorul politic și juridic al primarului Galfi Arpad rămâne incert, iar investigația va continua să dezvăluie detalii despre aceste acuzații.

 

Sursa foto: magyarfeny.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: