Redactia.ro
Home » Știri » Primarul Sectorului 6 a fost luat la mișto când a sunat la poliție să semnaleze o cursă de mașini

Primarul Sectorului 6 a fost luat la mișto când a sunat la poliție să semnaleze o cursă de mașini

Primarul Sectorului 6 a fost luat la mișto când a sunat la poliție să semnaleze o cursă de mașini

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost ”luat la mișto”  de agentul de serviciu, atunci când a sunat să reclame că în centrul Capitalei, pe Bulevardul Aviatorilor, era în plină desfășurare o cursă ilegală de mașini. Au început verificările interne la Brigada Rutieră. 

Primarul Sectorului 6 a fost luat la mișto când a sunat la poliție

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a scris pe Facebook că a fost „luat la mișto” de agentul de serviciu, atunci când a sunat să reclame că în centrul Capitalei, pe Bulevardul Aviatorilor, era în plină desfășurare o cursă ilegală de mașini.

”Aseară pe Aviatorilor mă plimbam și am observat două mașini care se întreceau, aveau viteze foarte mari și provocau un zgomot infernal. Am sunat la Brigada Rutieră să îi informez că au loc astfel de curse și când am sunat, polițistul de serviciu m-a ironizat că de unde știu eu că au viteză și mi-a închis telefonul în nas. Am sunat după aceea încă 2-3 minute și nu mi-a mai răspuns. Probabil că nu este o excepție. Acest comportament în poliție nu e o excepție, E nevoie de reformă. Acum iese la suprafață pentru că sunt eu primar, dar cetățeanul are parte de același tratament”, a spus Ciprian Ciucu la Digi24.

Primarul Sectorului 6 a povestit pe Facebook toată întâmplarea, spunând că indiferent dacă se întâmplă o ilegalitate la el în sector sau nu, acesta va anunța autoritățile și va lua măsuri.

”Chiar dacă sunt primar, dacă e vreo neregulă în orașul acesta si chiar dacă nu este în Sectorul 6, mi se pare normal să umblu cu papucii de cetățean și să semnalez când ceva nu este în regulă. Sun la telefonul de serviciu, nu direct la ministru. În această seară am decis să ies la plimbare in Centrul orașului cu familia, apoi am luat-o pe jos, pe lângă Guvern și am ajuns pe Bd. Aviatorilor unde tocmai se desfășura o cursă de mașini (categoria Lamborghini) în toată regula. Motoare turate la maxim, viteze foarte mari de peste 150 km. Moment în care, na, zic să sun la Brigada Rutieră București să le spun oamenilor să știe, am zis ca ajut. Rezultatul a fost că ofițerului de serviciu, pe care l-am deranjat de Paște, a fost să mă ia la mișto. Că de unde stiu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar…? Și mi-a închis telefonul în nas”, a scris el.

Brigada Rutieră a anunțat că s-a autosesizat în acest caz

Brigada Rutieră a anunțat că s-a autosesizat în acest caz. De asemenea, polițiști mai spun că au mers în zona Aviatorilor și au dat și sancțiuni.

Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public cu privire la modul în care s-a exprimat polițistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigăzii Rutiere s-au demarat verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Pentru verificarea aspectelor semnalate, a fost direcționat un echipaj de poliție, dotat cu aparatură radar, care a acționat pe artera respectivă. Pe acel sector de drum, au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză. Brigada Rutieră are drept obiectiv principal reducerea numărului de accidente de circulație, în municipiul București”, potrivit unui comunicat de presă.