Redactia.ro
Home » Homepage » Primele cazuri de Kraken în România. Care sunt principalele simptome ale bolii

Primele cazuri de Kraken în România. Care sunt principalele simptome ale bolii

coronavirus

Cazurile de gripă din România sunt în creștere de la o zi la alta, așadar puțini sunt cei care au mai acordat atât de multă atenție coronavirusului. Iată că au fost înregistrate primele cazuri de Kraken și pe teritoriul țării noastre! Simptomele pe care nu trebuie să le ignori.

Kraken este cea mai transmisibilă subvariantă de până acum

O nouă variantă de coronavirus i-a alarmat pe experții din lumea întreagă. A fost botezată Kraken sau XBB.1.5 și este responsabilă pentru 40% din cazurile de COVID din Statele Unite ale Americii. Două astfel de cazuri au fost confirmate și în Capitală.

Subvarianta Kraken a fost identificată în SUA prima dată în octombrie 2022 și este considerată cea mai transmisibilă dintre toate suvariantele de până acum. „Putem spune că XBB.1.5 este mai transmisibilă decât toate celelalte subvariante de până acum. Nu avem încă date despre severitatea acestei subvariante sau un tablou clinic despre impactul său, dar nu avem nici indicii că infecţiile sunt mai severe cu XBB.1.5 dar este ceva ce urmărim foarte atent în cadrul studiilor experimentale de laborator, dar şi în datele din lumea reală unde analizăm ratele de spitalizare din toată lumea unde sunt persoane infectate cu această subvariantă”, a declarat Maria Van Kerkhove.

Care sunt caracteristicile noii subvariante

Subvarianta Kraken produce un număr mare de îmbolnăviri, dar nu cauzează forme grave de boală, susțin experții în domeniul sănătății. „Cert este că infectează un număr mare de persoane şi asta în mod deosebit datorită unei mutaţii apărute la un aminoacid care îi permite să pătrundă mai uşor în celule”, a explicat Prof. Dr. Emilian Popovici.

„Cei care s-au infectat deja cu virusul gripal sau cu SARS-CoV-2 trebuie să fie precauţi în mod deosebit în primele două săptămâni de la vindecare, pentru că în acest răstimp o nouă infectare poate avea loc mai uşor”, este avertismentul medicului Emilian Popovici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: