Redactia.ro
Home » Știri » Primele decese în China din cauza COVID-19 după mai bine de un an. Ce pericol există pentru Europa

Primele decese în China din cauza COVID-19 după mai bine de un an. Ce pericol există pentru Europa

Când toată lumea a crezut că pandemia nu mai e un pericol, China a înregistrat primele două decese din cauza COVID-19 după mai bine de un an. Comisia Națională de Sănătate, citată de AFP, a transmis că cei care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 erau din provincia Jilin din nord-estul țării. China continentală nu mai înregistrase niciun deces din cauza COVID-19 din 26 ianuarie 2021.

Câte cazuri de COVID-19 are China. Cum a apărut explozia de cazuri

Autoritățile transmit că țara înregistrează zilnic în jur de 4.000 de noi infecții. De săptămâna asta însă, numărul a început să crească peste 4.000.

Țara în care au apărut primele cazuri de coronavirus la sfârșitul anului 2019, reușise să țină focarul sub control prin controlul strict al frontierelor și instituirea de carantine îndelungate.

De când a apărut varianta Omicron, extrem de contagioasă, autoritățile au fost nevoite să închidă orașe precum hub-ul tehnologic Shenzhen. Orașul se află în sudul Chinei și are 17,5 milioane de locuitori.

China, a doua economie din lume, înregistra mai puțin de 100 de cazuri pe zi în urmă cu doar trei săptămâni.

Președintele Chinei aplică strategia „zero-Covid”

Președintele chinez Xi Jinping a asigurat joi că guvernul va aplica așa-numita strategie „zero-Covid”, potrivit televiziunii publice.

„Trebuie să punem întotdeauna oamenii și viețile lor pe primul loc, să rămânem la […] politica de zero Covid și să oprim răspândirea epidemiei cât mai repede posibil”, a ordonat liderul Chinei.

Zeci de milioane de oameni sunt în prezent închiși în case. Asta în timp ce autoritățile se străduiesc să elibereze paturi de spital, de teamă că focarul ar putea pune sistemul de sănătate sub presiune.

Provincia Jilin, unde s-au raportat mii de cazuri săptămâna trecută, a construit opt ​​spitale temporare și două centre de carantină pentru a gestiona focarul.

Autoritățile au mai anunțat că pacienții cu simptome ușoare pot fi izolați în centrele de carantină și nu mai neapărat în spitale specializate.

Ce pericol există pentru Europa

În Europa, mai multe țări se pregătesc de ceea ce ar putea fi un al doilea val de Omicron. Franța, Marea Britanie, Italia și Austria înregistrează creșteri ale numărului de noi cazuri zilnice de COVID-19, acesta dublându-se practic în comparație cu acum două săptămâni. Mai multe detalii, aici.

Între timp, în România s-au ridicat toate restricțiile

Statul român a ridicat toate restricțiile legate de Covid începând cu 8 martie, dar fără a da prea multe explicații despre motivele din spatele deciziei. Politica de sănătate a fost decisă politic, nu de specialiști, iar ministrul Sănătății a dat mesaje în care nu își asumă total noua politică.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: