Redactia.ro
Home » Monden » Primul mare brand care renunță la colaborarea cu George Buhnici: „La BCR lucrăm cu mulți influenceri. Dar am vrea să fim foarte clari – ne disociem ferm de sexism și discriminare”

Primul mare brand care renunță la colaborarea cu George Buhnici: „La BCR lucrăm cu mulți influenceri. Dar am vrea să fim foarte clari – ne disociem ferm de sexism și discriminare”

BCR a încetat să mai colaboreze cu vloggerul George Buhnici în urma afirmațiilor apărute în urma unui interviu controversat. Iată toate detaliile!

Primul mare brand care renunță la colaborarea cu George Buhnici

BCR a decis să renunțe la colaborarea cu vloggerul George Buhnici după ce a declarat  într-un interviu pentru Xtra Night Show, că femeile trebuie să meargă la sală înainte de a se afișa pe plajă cu vergeturi. Acesta a mai afirmat că soția lui „arată ca o minoră”.

„Situația din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noștri, George Buhnici, ne-a pus în poziția de a reacționa la acest derapaj.
Am respins și vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism și discriminare în limbajul public. Totuși, am crezut și credem în a doua șansă, nu în execuții sumare, în piața publică. Continuăm să credem că orice greșeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greșit. Adevărul simplu spus este ca am așteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulți ani) poziția lui la reacția publicului și, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educație împotriva discriminării și sexismului. Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. L-am anunțat pe George că vom încheia parteneriatul cu el. Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă și nuanță, implicită sau explicită”, a anunțat BCR.

Imediat după apariția imaginilor cu vloggerul, BCR anunțase:

„Nu vom comenta subiectul. Mulțumim de înțelegere”, relatează Libertatea.

Ulterior, reprezentanții BCR au mai transmis o reacție, tot fără a renunța la colaborare:

„Este adevărat că oricine poate greși, dar la fel de adevărat este că, în orice greșeală, cu toții putem realiza impactul, exprima scuze și remușcări sincere”, scriau reprezentanții băncii într-un comunicat public.

Cum se scuză George Buhnici în fața urmăritorilor săi

Acum, după ce a fost blamat de internauți, dar și de persoane publice, George Buhnici a venit și cu o scuză la adresa celor spuse în cadrul interviului controversat:

„Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram.

Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor?

Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia”, a scris Buhnici pe site-ul său.

George Buhnici a mai explicat faptul că el a făcut o aluzie la persoanele care au probleme cu obezitate atunci când a făcut referire la femeile cu vergeturi:

„O persoană obeză nu alege să fie obeză, dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm și să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate.

Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat”.

Vloggerul a mai adăugat faptul că o să fie mai atent la cuvintele pe care o să-și aleagă de-acum înainte:

„E o mlaștină și sună a paranoia dar oare este? M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume și prenume și nu au mai comentat până acum în limba română”, a concluzionat George Buhnici în postarea de pe site-ul său, buhnici.ro.

Cum a stârnit dispreț vloggerul în mediul online

„Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici. Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. De ce? Dacă vrei să vii la mare să îmi arăți piele, și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul”, a declarat George Buhnici pentru emisiunea „Xtra Night Show”

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”, a spus George Buhnici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: