Redactia.ro
Home » Știri » Primul vaccin anti-Covid, testat pe copiii sub 12 ani din SUA

Primul vaccin anti-Covid, testat pe copiii sub 12 ani din SUA

vaccin coronavirus

În America a început testarea primului vaccin anti-covid pe copiii sub 12 ani. Procedura are loc după ce în SUA peste jumătate de milion de copii s-au infectat până acum cu noul coronavirus.

Vaccin anti-covid, testat pe copiii sub 12 ani

La Spitalul din Cincinnati, SUA, a început testarea primului vaccin anti-covid pe copiii sub 12 ani. Sunt primele teste care se fac în Statele Unite pe această categorie de vârstă. Mai exact, o echipă de medici  va începe vaccinarea în rândul copiilor cu vârste între 16 şi 17 ani şi, ulterior, vor include şi participanţi între 12 şi 15 ani, a menţionat doctorul Robert Frenck, directorul departamentului de cercetare al spitalului.

”Suntem de părere că este nevoie de un vaccin care se adresează şi copiilor şi adolescenţilor, dacă vrem să ţinem sub control răspândirea virusului. Chiar dacă nu este mare, trebuie să ţinem cont şi de rata de deces în rândul copiilor. Copiii pot dezvolta complicaţii serioase şi, din păcate, e foarte greu să ne dăm seama de ce apar. Cea mai gravă formă de complicaţie post COVID-19 este sindromul inflamator multisistem”, explică Robert Frenck.

Aproape 38.000 de voluntari participă la testare

Pfizer, una dintre cele patru companii care au vaccinuri în studiile clinice avansate, fiind în faza 3 de testare, spune că a înscris aproape 38.000 de voluntari în studiul său. Peste 31.000 dintre ei au primit deja și a doua doză de vaccin anti-Covid.Demararea testelor s-a făcut pe baza ultimelor cifre care arată că aproximativ o jumătate de milion din totalul pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus au fost copii, potrivit CNN.

De asemenea Frenck crede că mai mulți copii au fost infectați cu coronavirus decât arată datele oficiale. „Cred că nu știm cu precizie numărul copiilor”, a spus el.

„În general, părinții care au un copil mic acasă și acestuia îi curge nasul sau tușește nu-l vor duce imediat la medic. Cel mai probabil vor crede că e vorba de o răceală. Și, de cele mai multe ori, nu este o răceală, ci este coronavirus”, a completat directorul departamentului de cercetare al spitalului de copii din Cincinnati.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: