Redactia.ro
Home » Știri » Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Guvernul va face astăzi anunțul

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Guvernul va face astăzi anunțul

Starea de alerta a fost prelungita

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Executivul va urma să decidă miercuri, 14 octombrie prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie. După ieșirea din starea de urgență, România a intrat pentru prima dată, în stare de alertă la data de 15 mai.

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile. Guvernul va face astăzi anunțul

Executivul va decide astăzi, 14 octombrie, în ședința de guvern, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie. Marți, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile deschise în zonele în care incidența infectărilor cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori. Conform Ordonanței de Urgență nr.21/2004, starea de alertă face referire la punea imediată în aplicare a planurilor de acțiuni și restricții, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență.

Mai mult, prin Hotărârea CNSU se propune ca evenimentele private precum nunți, botezurile, aniversările, mesele festive în spații deschise, și în spații închise să fie suspendate în perioada următoatoare, până în momentul în care numărul de cazuri va scădea.

Cum vor funcționa activitățile din cadrul HoReCa?

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, s-a decis că în aceste locuri incidența infectărilor cu noul coronavirus este sub egală cu 1.5 la mia, acestea vor funcționa cu capacitatea de 50%. „Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a precizat şeful DSU, Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că tot personalul care lucrează în centrele pentru persoane în vârstă sau pentru persoane cu dizabilități va fi testat săptămânal pentru COVID-19. Totodată, în cadrul ședinței de guvern va fi aprobat și un proiect de hotărâre pentru aprobarea condițiilor de acordare a garanției de stat în favoarea Societății Blue Air Aviaton pentru compensarea pierderilor economice suferite pe timpul pandemiei de coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: