Redactia.ro
Home » Știri » Prințul Harry a ucis 25 de persoane în Afganistan: „Nu îi consideram oameni, ci piese de şah”

Prințul Harry a ucis 25 de persoane în Afganistan: „Nu îi consideram oameni, ci piese de şah”

Prințul Harry a ucis 25 de persoane în Afganistan

Prințul Harry a ucis 25 de persoane în Afganistan. Iată detaliile!

Prințul Harry a ucis 25 de persoane în Afganistan

Ducele de Sussex, în vârstă de 38 de ani, a servit în două misiuni împotriva talibanilor. El a spus că nu este nici mândru, nici rușinat că a făcut acest lucru și a descris eliminarea țintelor ca și cum ar fi îndepărtat „piese de șah” de pe o tablă

Prințul Harry a recunoscut că a ucis 25 de persoane în timpul perioadei în care a fost pilot de elicopter Apache în Afganistan, a relatat joi presa britanică, citând o autobiografie care urmează să fie publicată în curând. Acesta a efectuat două misiuni împotriva talibanilor, mai întâi ca controlor aerian avansat care a solicitat lovituri aeriene în 2007-2008, apoi pilotând elicopterul de atac în 2012-2013.

Harry a servit timp de 10 ani în armata britanică, ajungând la gradul de căpitan, și a descris perioada petrecută în armată ca fiind anii săi de formare.

În cartea sa, „Spare”, care urmează să fie lansată săptămâna viitoare, el a spus că a întreprins șase misiuni ca pilot care l-au condus la „luarea de vieți omenești”, a relatat Daily Telegraph.

Prințul Harry: „Numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție”

Prima sa misiune s-a desfășurat sub o interdicție strictă de știri din motive de securitate, cu care au fost de acord instituțiile media britanice. A fost nevoit să se întoarcă acasă când o publicație străină a încălcat embargoul. El nu a discutat niciodată în mod public despre câți talibani a ucis.

Camerele video montate pe botul elicopterului său Apache i-au permis să își evalueze misiunile  și să stabilească cu certitudine câți a ucis.

„Numărul meu este 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacție, dar nici nu mă jenează”, a scris el.

El și-a justificat acțiunile din cauza amintirii atacurilor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite și după ce a întâlnit familiile victimelor.

Responsabilii și simpatizanții lor erau „dușmani ai umanității”, iar lupta împotriva lor a fost un act de răzbunare pentru o crimă împotriva umanității, a adăugat el.

De atunci, Harry și-a exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea sa, nu doar din cauza statutului său regal, ci și din cauza perioadei în care a luptat împotriva extremiștilor.

The Telegraph a citat extrase din versiunea spaniolă a autobiografiei pe care a obținut-o după ce a fost pusă din greșeală în vânzare în librării joi, înainte de a fi retrasă.

 

Sursa foto: MATT CARDY/GETTY

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: