Redactia.ro
Home » Știri » Prințul Harry și Meghan Markle, cuprinși de furie. Copiii lor nu vor primi titulatura „Alteţa Sa Regală” când vor fi numiți oficial „Prinț” și „Prințesă”

Prințul Harry și Meghan Markle, cuprinși de furie. Copiii lor nu vor primi titulatura „Alteţa Sa Regală” când vor fi numiți oficial „Prinț” și „Prințesă”

Prințul Harry și Meghan Markle, cuprinși de „furie”. Copiii lor nu vor primi titulatura „Alteţa Sa Regală” când vor fi numiți „Prinț” și „Prințesă”

Copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle nu vor primi și statutul de „Alteța Sa Regală” atunci când vor fi numiți Prinț și Prințesă de către Regele Carol al III-lea. Iată cum au reacționat părinții lor, conform presei internaționale.

Prințul Harry și Meghan Markle, cuprinși de furie. Copiii lor nu vor primi și titulatura „Alteţa Sa Regală” când vor fi numiți oficial „Prinț” și „Prințesă” de către Regele Charles al III-lea

La scurt timp după moartea Reginei Elisabeta a II-a, informația ajunsă în presă a fost că Lilibet și Archie, copiii lui Harry şi Meghan, au devenit Alteţa Sa Regală Prinţul Archie de Sussex şi Alteţa Sa Regală Prinţesa Lilibet de Sussex, anunţa CNN. Schimbarea este rezultatul unor convenţii create în urmă cu peste un secol, când, conform regulilor stabilite de George al V-lea în 1917, nepoţii monarhului primesc automat titluri regale de ASR și prinț sau prințesă. În calitate de nepoţi ai Regelui Charles al III-lea, Archie şi Lilibet au acum dreptul de a fi Prinţ şi Prinţesă, în timp ce nu se calificau imediat ca strănepoţi ai reginei, conform News.ro.

Regele Charles al III-lea a fost de acord să emită scrisori de brevet pentru titlurile de Prinț și Prințesă pentru nepoții lui, iar Archie, în vârstă de trei ani, și sora lui, Lilibet, în vârstă de un an, urmează să fie numiți oficial prinț și prințesă în viitorul apropiat.

De ce e important acest lucru? Faptul că cei mici sunt Prinț și Prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală.

Totuși, Prințul Archie de Sussex şi Prinţesa Lilibet de Sussex nu vor fi numiți și „Altețele Sale Regale”. O sursă a afirmat pentru The Sun că Archie și Lilibet nu vor primi titlurile de ASR (Alteța Sa Regală), fapt care i-ar fi supărat și chiar înfuriat pe părinții lor, a relatat Daily Mail.

O sursă a declarat pentru The Sun: „Au existat multe discuții în ultima săptămână. Prințul Harry și Meghan Markle au insistat ca Archie și Lilibet să fie Prinț și Prințesă, încă de când a murit Regina. Dar au rămas furioși că nu pot lua titlul de ASR. Acesta este acordul – pot fi prinț și prințesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale în activitate”.

Cu toate acestea, Prințul Harry și Meghan Markle au tot accentuat de-a lungul timpului faptul că fiicele Prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au statutul de ASR, deși nu sunt membri ai familiei regale în activitate.

Ducii de Sussex au încetat să mai folosească titulatura HRH (în engleză: Her Royal Highness / His Royal Highness, tradus Alteța Sa Regală) după ce au renunțat la statutul de membri seniori ai Familiei Regale Britanice.

În ultimul lor mesaj publicat înainte de retragerea din Casa Regală, Prințul Harry şi Meghan Markle au spus că se vor concentra asupra familiei lor în următoarea perioadă în timp ce vor înfiinţa noi organizaţii non-profit, după ce au fost obligaţi să renunţe la brandul lor, SussexRoyal.

Prințul Harry și Meghan Markle, cuprinși de „furie”. Copiii lor nu vor primi titulatura „Alteţa Sa Regală” când vor fi numiți „Prinț” și „Prințesă”
Foto: Profimedia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: