Redactia.ro
Home » Știri » Prințul Paul de România, condamnat la 3 ani și 4 luni în dosarul Ferma Băneasa a fost eliberat din închisoare și plasat sub control judiciar, la Paris

Prințul Paul de România, condamnat la 3 ani și 4 luni în dosarul Ferma Băneasa a fost eliberat din închisoare și plasat sub control judiciar, la Paris

Paul de România care a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, a fost eliberat din închisoare. Iată detaliile!

Prințul Paul al României, condamnat la 3 ani și patru luni de închisoare, a fost eliberat

Paul de România care a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, tocmai a fost eliberat din închisoare și plasat sub control judiciar de către judecătorii Curții de Apel din capitala Franței, au declarat, surse judiciare pentru ziarul Libertatea.

Prințul Paul a petrecut 3 luni într-o închisoare din Paris, Franția, iar acum judecătorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar. El nu are voie să părăsească teritoriul francez, iar următorul termen în care se vor lua decizii în ceea ce privește extrădarea sa în România va avea loc pe data de 9 noiembrie.

Acesta era căutat la nivel internațional în baza unui mandat european de arestare și a fost arestat într-o cafenea din Paris la sfârșitul lunii iunie. La data de 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale de la Băneasa, iar Prințul Paul a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Aceasta, pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membri ai Guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, preciza DNA.

Aceste acuzații fac referire la infracțiuni comise între anii 2006 și 2013, pentru obținerea unor bunuri de mare valoare, printre care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de către Prințul Paul de România.

În acest dosar, prejudiciul depășește suma de 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând doar valoarea terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului de la Snagov.

Ministerul Justiției, despre capturarea Prințul Paul de România

După capturarea Prințului Paul Philippe de către autoritățile franceze, Ministerul român al Justiței a anunțat că decizia privind extrădarea acestuia aparţine instanţelor de judecată din Franţa:

La data de 27 iunie 2022, în Republica Franceză, cetăţeanul român Al României Paul Philippe a fost arestat provizoriu, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare.  Arestarea a fost dispusă ca urmare a existenţei acestui mandat european de arestare, procedura executării fiind o procedură ce se derulează între instanţe în mod direct, respectiv între instanţa română şi cea străină. În consecinţă, instanţa din Republica Franceză este competentă, potrivit Deciziei Cadru 2002/584/JAI, să decidă asupra modalităţii de executare a acestui mandat european de arestare şi asupra predării persoanei solicitate. Procedura de executare a mandatului european de arestare se desfăşoară potrivit legislaţiei franceze, în termenele şi condiţiile prevăzute de aceasta. Ministerul Justiţiei are atribuţii strict administrative (decurgând din principiul separaţiei puterilor în stat), respectiv de a primi/ transmite mandatele europene de arestare emise de către autorităţile judiciare române şi străine, şi de a acorda sprijin autorităţilor implicate în această procedură, în special în vederea facilitării comunicării. Ministerul Justiţiei, în calitate de autoritate centrală, nu este implicat în procedură şi nu a fost solicitat, până în prezent, în vederea facilitării comunicării de către instanţe. Ministerul Justiţiei manifestă deplină deschidere şi disponibilitate şi în acest caz, cu respectarea rolului conferit de lege şi de legislaţia unională aplicabilă, a transmis Ministerul Justiției

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: