Redactia.ro
Home » Știri » Prințul William devine, de azi, Prințul Moștenitor. El și soția sa, Kate, vor primi noi titluri

Prințul William devine, de azi, Prințul Moștenitor. El și soția sa, Kate, vor primi noi titluri

Prințul William și soția sa, ducesa de Cambridge, vor primi noi titluri, odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Iată toate detaliile!

Prințul William devine, de azi, Prințul Moștenitor

Prințul William și soția sa, ducesa de Cambridge, vor primi noi titluri, în urma unei ședințe de învestitură. Regele Charles al III-lea le va acorda titlul de Prinți de Wales. Acest titlu vine odată cu faptul că Prințul William este acum, Prințul Moștenitor.

Odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cresc în gradul dinastic și copiii lor, următorii aflați în ordinea de succesiune, respectiv Prințul George (9), Prințesa Charlotte (7) și Prințul Louis (4). De-abia după aceștia trei urmează fratele lui William, Prințul Harry, și copiii acestuia, Archie și Lilibet, iar după ei Prințul Andrew și cele două fiice ale sale,  Prințesele Beatrice și Eugenie.

Regele Charles al III-lea a avut posibilitatea de a-și alege un nou titlu

Charles a avut posibilitatea de a-și alege un nou titlu odată ce a preluat puterea ca monarh, dar Clarence House a confirmat că va fi cunoscut sub numele de Regele Charles al III-lea.

Când prințesa Elisabeta a urcat pe tron, la vârsta de 25 de ani, în 1952, a fost întrebată de Martin Charteris, secretarul ei particular, cum dorea să fie cunoscută.

Răspunsul noii regine a fost foarte direct. Ea a spus:

„Numele meu, bineînțeles.” Majestatea Sa ar fi putut alege un nume complet diferit și, încă din cele mai vechi timpuri, unii monarhi au optat în schimb pentru un titlu regesc.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, a murit la Balmoral la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit timp de 70 de ani. Familia sa s-a adunat la moșia sa din Scoția, după ce joi, la începutul zilei, au crescut îngrijorările cu privire la starea sa de sănătate.

Regina a urcat pe tron în 1952 și a fost martora unor schimbări sociale enorme.

Odată cu moartea ei, fiul ei cel mare, Charles, fostul Prinț de Wales, va conduce țara în doliu, în calitate de nou rege și șef de stat pentru 14 regate din Commonwealth.

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii?

Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată la capela memorială Regele George al VI-lea, alături de părinții ei. Situată în cadrul Capelei Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, lângă culoarul de nord al clădirii, aceasta a fost construită între 1968 și 1969 și comemorează omonimul său – Regele George al VI-lea, tatăl Reginei.

Majestatea Sa va fi înmormântată alături de tatăl său, de Regina Mamă și de sora sa, Prințesa Margareta. Sicriul Regelui George al VI-lea a fost inițial așezat în Bolta Regală după moartea sa în februarie 1952. Dar a fost ulterior transferat în capelă, la finalizarea acesteia, la 26 martie 1969.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: