Redactia.ro
Home » Știri » Probleme mari pentru români! Ce se întâmplă cu cei care nu au primit cardurile de alimente sau banii

Probleme mari pentru români! Ce se întâmplă cu cei care nu au primit cardurile de alimente sau banii

Românii se confruntă în prezent cu dificultăți majore în procesul de virare a banilor pe cardurile destinate achiziționării de alimente. Chiar dacă autoritățile au promis sprijin continuu pentru cetățenii defavorizați prin programe sociale, există încă situații în care beneficiarii întâmpină probleme în obținerea ajutoarelor promise.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a oferit un răspuns în legătură cu aceste dificultăți, dar multe întrebări rămân fără răspuns pentru români.

Românii au rămas fără bani pe cardurile de alimente

Potrivit informațiilor centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și transmise către MIPE, peste 2,5 milioane de români ar fi trebuit să primească acest ajutor în luna februarie a anului 2024. Cu toate acestea, mulți dintre aceștia încă nu au primit banii sau cardurile sociale necesare, în ciuda programului care prevedea virarea acestora în luna februarie.

„Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice, instituții subordonate și respectiv sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, au transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente”, precizează ministerul.

Cine trebuia să beneficieze de banii de la stat

MIPE a informat că, în cursul anului 2024, cardurile sociale urmează să fie alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie. Conform sursei citate, beneficiarii acestor carduri sunt diverși: 614.358 de persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu, 13.098 de familii cu cel puțin 2 copii în întreținere, 3.130 de familii monoparentale, 192.398 de familii beneficiare de ajutor de incluziune, 1.714.246 de pensionari și 528 de persoane fără adăpost.

Cu toate acestea, în ciuda promisiunilor și cifrelor oficiale, mulți beneficiari se confruntă cu dificultăți în accesarea acestor fonduri. Unii dintre aceștia s-au plâns pe rețelele sociale ale MIPE că nu și-au primit banii sau cardurile sociale, iar încercările de a obține lămuriri la numerele de telefon alocate au fost zadarnice. Beneficiarii se confruntă cu dificultăți în a vorbi cu un operator și în a obține informații clare privind situația ajutoarelor lor.

Această situație ridică semne de întrebare cu privire la eficiența și transparența procesului de acordare a ajutoarelor sociale în România. Mulți români se simt lăsați în voia sorții și lipsiți de suportul necesar din partea autorităților responsabile. Într-o perioadă în care mulți cetățeni se confruntă cu dificultăți economice și sociale, este esențial ca sistemul de asistență socială să funcționeze eficient și să ofere sprijinul necesar celor care se află în nevoie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: