Redactia.ro
Home » Știri » Probleme penale în familia lui Cătălin Moroşanu. DIICOT a intervenit, iar prejudiciul ar fi de 3 milioane de euro!

Probleme penale în familia lui Cătălin Moroşanu. DIICOT a intervenit, iar prejudiciul ar fi de 3 milioane de euro!

GALERIE FOTO (2)

Claudiu Moroșanu, fratele lui Cătălin Moroşanu, a fost trimis în judecată într-un dosar de fraudă instrumentat de procurorii DIICOT, într-un dosar de tranzancții fictive cu aur. Decizia a fost luată marți, 15 februarie 2022 de Curtea de Apel Iași și este definitivă.

Fratele lui Moroşanu, în calitate de administrator al societății comerciale Gold Brut International, este acuzat că, alături de alți membri ai rețelei, ar fi făcut tranzacții fictive cu aur, a căror finalitate era decontarea nelegală de TVA. Membrii grupării ar fi provocat un prejudiciu de 3 milioane de euro.

DIICOT a trimis în judecată 25 de persoane

În dosarul „Filiera aurului“, DIICOT Iaşi a trimis în judecată 25 de persoane fizice şi 6 firme, acuzate de constituirea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, scrie ziaruldeiasi.ro. Metalul preţios cumpărat în fals era vândut ulterior în Italia sau Germania, tranzacţiile intracomunitare având ca urmare diminuarea bazei impozabile de calcul a TVA şi a impozitului pe profit, ca şi solicitarea rambursării de TVA.

În temeiul art. 425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a C.proc.pen. şi art. 347 C.proc.pen., admite contestaţia formulată de P.Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Iași, împotriva încheierii nr. 75/CP din 02.06.2021 pronunțate de Tribunalul Iași în dosarul nr. 4786/99/2019/a1, pe care o desființează, în parte.

Rejudecând cauza: Înlătură din încheierea atacată dispoziția de restituire a cauzei la D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași ca urmare a imposibilității stabilirii obiectului și limitelor judecății.

Dispune începerea judecății în cauză. Menține celelalte dispoziții ale încheierilor din 02.06.2021 și din 18.11.2020 pronunțate de Tribunalul Iași în dosarul nr. 4786/99/2019/a1 care nu sunt contrare prezentei, inclusiv dispoziția privind eliminarea din conținutul rechizitoriului a referirilor la mijloacele de probă care au fost excluse„, se arată în decizia instanței de la începutul acestei săptămâni.

Fratele lui Moroşanu, reţinut în 2018

Procurorii DIICOT Iași l-au reținut pe Claudiu Moroșan, fratele lui Cătălin Moroşanu, în octombrie 2018, acesta fiind implicat într-un dosar ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă și constituire de grup infracțional organizat, scrie Ziarul de Iași. Prejudiciul în acest dosar, de 18 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, în dosarul deschis din 2012, membrii rețelei ar fi făcut tranzacții fictive cu aur, a căror finalitate era decontarea fictivă de TVA. DE asemenea, acești ar fi făcut și tranzacții ilegale cu aur, iar uneori metalul prețios fiind scos în afara ţării fără documente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini