Redactia.ro
Home » Știri » Procurorii au prelungit mandatele de arestare pentru Cornel Dinicu și cei doi administratori de la Ferma Dacilor. Decizia instanţei

Procurorii au prelungit mandatele de arestare pentru Cornel Dinicu și cei doi administratori de la Ferma Dacilor. Decizia instanţei

Procurorii au prelungit mandatele de arestare pentru Cornel Dinicu și cei doi administratori de la Ferma Dacilor. Decizia instanţei

Judecătoria Ploiești a hotărât să prelungească arestul preventiv pentru Cornel Dinicu, fondatorul și conducătorul Fermei Dacilor, și să mențină arestul la domiciliu pentru Adelina Elena Ilie și administratorul din acte al complexului, Adrian Ristin. Această hotărâre vine în contextul investigației legate de incendiul devastator care a avut loc la Ferma Dacilor și care a dus la distrugerea întregului complex.

Procurorii au prelungit mandatele de arestare pentru Cornel Dinicu și cei doi administratori de la Ferma Dacilor

Incendiul de la Ferma Dacilor a generat controverse ample. În urma acestuia, procurorii au deschis o anchetă amănunțită pentru a stabili circumstanțele exacte ale incendiului și pentru a aduce pe cei responsabili în fața justiției. Acuzațiile au inclus distrugerea din culpă, cu consecințe dezastruoase, în conformitate cu prevederile Codului Penal.

Decizia instanţei

În urma hotărârii Judecătoriei Ploiești, Cornel Dinicu va rămâne în arest preventiv pentru o perioadă suplimentară de 30 de zile, începând cu data de 2 februarie 2024 și până la data de 2 martie 2024. Această decizie a fost luată în ciuda cererilor inculpatului de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv și de luare a unei măsuri preventive mai ușoare, respectiv măsura controlului judiciar.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova formulată în dosarul penal nr. 393/P/2023. 1.În temeiul art. 236 alin. (1) Cod procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 202 alin. (1) şi (3) Cod procedură penală dispune prelungirea măsurii preventive a arestului preventiv faţă de inculpatul DINICU Cornel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiate, cererile inculpatului DINICU Cornel de revocare a măsurii preventive a arestului preventiv şi de luare a unei măsuri preventive mai uşoare, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar”, a stabilit instanţa, potrivit realitatea.net. 

În ceea ce privește ceilalți doi inculpați, Adelina Elena Ilie și Adrian Ristin, instanța a hotărât să prelungească măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru aceștia pentru aceeași perioadă de 30 de zile. Această decizie este în conformitate cu prevederile legale și vine ca urmare a investigației în desfășurare.

Atât inculpații, cât și procurorul au posibilitatea de a formula contestații în termen de 48 de ore de la comunicarea acestei hotărâri.

„În temeiul art. 222 alin. (2) Cod procedură penală şi art. 223 alin (2) Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. (1) şi alin. (3) Cod procedură penală, dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii RISTIN Vitomir-Adrian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen. şi ILIE Adelina-Elena, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 ?i alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2024 şi până la data de 02.03.2024, inclusiv”, a mai decis instanţa.

Sursa foto: realitatea.net

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: