Tonul la conservă poate fi un deliciu și poate fi folosit atât în sandvișuri, cât și în tortilla, pizza sau salate. Deși este adevărat că are mai multe grăsimi și sodiu decât tonul proaspăt, acesta are și mai multe proteine. Dacă nu este păstrat corect, însă, poate deveni un pericol pentru sănătate. Iată de ce nu trebuie să lași conserva de ton deschisă în frigider.
De ce nu e bine să lași conserva de ton desfăcută în frigider
Tonul în conservă este extrem de benefic pentru consum, fiind bogat în proteine și nutrienți esențiali organismului. Pentru a-l conserva în mod corect, iată câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont, iar unul dintre cele mai importante este să nu lași, niciodată, o conservă de ton deschisă în frigider, pentru binele sănătății tale.
Conservele nedeschise pot fi depozitate în cămară timp de câteva luni, atâta timp cât sunt ferite de căldură și lumina soarelui. Pe de altă parte, atunci când deschizi o conservă și nu consumi tot conținutul nu este o idee bună să pui o folie de plastic peste ea și să o introduci în frigider pentru a o putea consuma cu altă ocazie. Atunci când o conservă nu mai este sterilă și sigilată poate favoriza apariția ciupercilor și bacteriilor. În cazuri rare, consumatorul se poate confrunta cu o toxină care provoacă botulismul, o afecțiune rară care atacă sistemul nervos al organismului.
Cum poți păstra conserva de ton după ce a fost deschisă
Un alt risc demn de menționat este că tonul poate absorbi si alte arome, chiar dacă acoperi conserva cu folie de plastic. Deși nu reprezintă un risc, cu siguranță nu ți-ar plăcea ca tonul să fie așezat lângă ceapă, usturoi sau alte alimente care au un miros pregnant.
Cum poți păstra, totuși, conținutul conservei de ton dacă nu o poți consuma pe toată la o singură masă? Trucul genial pe care ți-l recomandă specialiștii, atunci când nu poți mânca deodată tot conținutul unei conserve de ton, este să-l transferi într-un borcan de sticlă, care să fie sigilat foarte bine, pe care îl poți păstra fără grijă în frigider.