Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza ANM 29 aprilie: atenționare de averse și vijelii în toată țara

Prognoza ANM 29 aprilie: atenționare de averse și vijelii în toată țara

Prognoza ANM 29 aprilie: atenționare de averse și vijelii în toată țara

Avertizarea ANM este emisă pentru toată țara. O atenționare de ultim moment modifică prognoza meteo pentru 29 aprilie. În intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00 este valabilă o atenționare de averse și vijelii. În toată țara ne putem aștepta la vijelii, averse, tunete şi fulgere.

De la ora 12:00 a intrat informarea ANM în vigoare. Atenționarea meteorologilor este valabilă până mâine la ora 22:00. În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat căderi de grindină.

Ne putem aștepta și la poli cu caracter torenţial. Astfel, cantităţile de apă vor depăşi punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp. Și la începutul lunii mai se vor semnala fenomene simliare. Până joi noapte, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat căderi de grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Și în primele zile ale lunii mai ne putem aștepta la astfel de fenomene.

Pentru azi, meteorologii au anunțat temperaturi de ridicate

Prognoza meteo pentru 29 aprilie anunță

Astazi vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în regiunile sudice şi local în cele estice, dar în general instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 28 de grade.***

Și în București va fi extrem de cald, dar cu posibilitate de averse.

Astfel, în intervalul 29.04.2020 ora 12:00 – 30.04.2020 ora 09:00, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare spre seară gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelie, averse slabe și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi 26…27 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: