Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza ANM România | Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoza ANM România | Cum va fi vremea în următoarele zile

În conformitate cu prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), România se confruntă cu continuarea unui episod de iarnă aspră, caracterizat de temperaturi scăzute și ninsori. Acest fenomen meteorologic a afectat deja numeroase regiuni ale țării, inclusiv zona de sud, inclusiv Capitala, unde un strat de zăpadă de peste 15 cm și temperaturi de -10 grade Celsius au fost înregistrate în ultimul weekend.

Cu toate acestea, vestea proastă este că frigul nu pare să se retragă, iar meteorologii avertizează că mai multe regiuni vor experimenta în continuare ger și ninsori în zilele următoare.

Cum va fi vremea în România

În sudul țării, inclusiv București, weekendul trecut a fost marcat de unul dintre cele mai severe episoade de iarnă din acest an. Ninsori abundente au fost urmate de instalarea gerului, iar temperaturile au scăzut semnificativ sub zero grade Celsius.

Aceste condiții au generat inconveniente semnificative pentru locuitori, iar stratul de zăpadă de peste 15 cm a făcut dificilă navigarea în anumite zone. Cu toate acestea, chiar dacă ninsorile au încetat în unele regiuni, frigul persistent a continuat să domine condițiile meteorologice în zilele ulterioare.

ANM transmite informații neplăcute pentru cei care sperau la o ușoară îmbunătățire a condițiilor meteorologice. Meteorologii avertizează că frigul va persista, iar în ciuda unor temperaturi pozitive în unele zone ale țării, altele vor rămâne sub influența gerului și a ninsorilor. Aceasta accentuează necesitatea unei pregătiri continue pentru condiții meteorologice extreme și subliniază importanța luării măsurilor de siguranță adecvate.

”Tendința pentru următoarele zile nu este de încălzire, poate în jurul mediilor multi-anuale. Nopțile și diminețile vor rămâne reci, iar în partea de sud, centru, est, dar și în partea de nord a țării, local va continua să fie ger. Valorile de temperatură vor fi în continuare sub -10 grade în aceste regiuni.

Cu alte cuvinte, duminică noapte vom avea valori de temperatură cuprinse între -13 grade și -3 grade Celsius, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -16, -17 grade. Și pentru luni noapte, valori de temperatură sub ceea ce ar trebui să avem în această perioadă.

Vreme în continuare rece, atât pe parcursul dimineților, cât și noapte, iar ziua vreme normală din punct de vedere termic, cu maxime între 2-5 grade”, a anunțat meteorologul ANM, Raul Ilea, la Antena 3.

Vine viscolul în România

O veste proastă se profilează în viitorul apropiat, întrucât ANM a anunțat un nou val de precipitații ce va afecta România. Se anticipează ninsori și lapoviță în vest, nord-vest, centru și în zonele montane. În plus, se preconizează că vântul puternic va bate la munte, cu rafale ce pot depăși 70 – 90 km/h.

Temperaturile minime vor fi de la -13 la -3 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -18 grade Celsius. Capitala, București, nu va fi o excepție, cu temperaturi minime apropiate de pragul gerului și maxime care nu vor depăși 0, -1 grad Celsius în debutul săptămânii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: