Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 1 aprilie pentru toată țara. Cum va fi vremea la începutul lunii

Prognoza meteo 1 aprilie pentru toată țara. Cum va fi vremea la începutul lunii

prognoza meteo 1 aprilie

Prima zi a lunii aprilie vine cu vești proaste de la meteo. Prognoza ANM 1 aprilie pentru toată țara anunță vreme friguroasă în continuare. Cum vor fi temperaturile în toate regiunile.

Ultima săptămâna a adus nenumărate surprize de la meteo. Am trecut de la cald la frig, de la o zi la alta, a și nins în anumite regiuni ale țării. La sfârșitul zilei de luni a ajuns în România un val de aer polar care a adus temperaturi extrem de scăzute. În acest sens, meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben. În mai multe județe, există un cod galben de ninsori, care expiră pe 1 aprilie, la ora 10.00. Zonele afectate sunt Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi şi în vestul şi nordul Olteniei şi sudul Banatului.

Pe 1 aprilie, ne putem aștepta și la vânt, cu rafale de 45-60 km/h, în special în Muntenia, sudul Banatului şi pe litoral. De asemenea, miercuri dimineață se va resimți efectul codului galben de vânt emis pentru mai multe județe: Brăila, Ialomița, Buzău (zona joasă), Constanța și Tulcea, valabile în această dimineață. Din fericire, în următoarele zile, vremea se va încălzi, dar apoi ne putem aștepta și la alte surprize de la meteo, în luna aprilie.

Cum va fi vremea pe 1 aprilie, după ce expiră codul Galben cauzat de valul de ar polar

Din cauza valului de aer polar care a lovit România, noaptea de 31 martie spre 1 aprilie va aduce temperaturi de -5 grade. Dimineață, pe 1 aprilie, se vor înregistra temperaturi scăzute, care pe parcursul zilei vor ajunge la 10 grade Celsius.

Vremea rămâne la temperaturi destul de scăzute pe tot parcursul zilei, abia spre seara ridicându-se la valori normale.

În Banat, temperaturile rămân similare cu ziua de 31 martie, în jurul a 6 grade celsius. Apoi, urmează alte câteva zile de variații ale temperaturilor.

În Crişana, temperaturile maxime vor atinge 5 – 6 grade. De la jumătatea zilei, temperaturile încep să crească. Din fericire, timp de o săptămână, de la 1 aprilie încolo, vremea se va menține la 10-12 grade celsius.

Și în Transilvania, pe 1 aprilie ne putem aștepta la 3 grade, în prima parte a zilei. Apoi, vremea se va încălzi treptat, menținându-se și în următoarele zilei.

1 aprilie aduce în Maramureș temperaturi maxime de doar 4-5 grade. Efectele aerului polar vor aduce o zi friguroasă, cu vânt și ploi.

Și în Capitală va fi vreme urâtă. Verifică aici Vremea București 1 aprilie.

Prognoza ANM 1 aprilie pentru restul țării

În Moldova, termometrele vor înregistra 3-4 grade celsius în 1 aprilie. Ne putem aștepta și la precipitații locale.

Dobrogea va înregistra temperaturi deosebit de scăzute pentru acest anotimp, cu maxime în jurul a 6 grade.

În muntenia, media temperaturilor va fi de 5 – 6 grade, însă pe parcursul zilei tendința generală va fi de încălzire.

În Oltenia mijlocul săptămânii va aduce 3-4 grade celsius, însă apoi vor crește temperaturile.

La munte, ziua de 1 aprilie va avea o medie a temperaturilor negativă, între -4 şi -3 grade.

Loading...