Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 12 martie 2020. Zi însorită fără șanse de ploaie

Prognoza meteo 12 martie 2020. Zi însorită fără șanse de ploaie

GALERIE FOTO (2)

Prognoza meteo 12 martie 2020. Meteorologii anunță pentru mâine o zi însorită, fără șanse de ploaie. Temperaturile vor urca până la 17 grade în București, iar maxima zilei, în restul țării, va fi de 12 grade Celsius.

Prognoza meteo 12 martie 2020. Cum va fi vremea de mâine

Conform site-ului Celsium.ro, vremea de mâine, din București, va fi una predominant însorită. De dimineață și până seara, soarele va fi vizibil pe cer, iar temperatura ridicată se va resimți. Această zi nu prezintă șanse de apariție a ploilor ori a norilor. Temperatura maximă va fi de 17 grade C, în itnervalul 14:00 – 17:00.

Prognoza meteo 12 martrie 2020
Prognoza meteo 12 martie 2020

Și-n restul țării se vor înregistra temperaturi crescute. Astfel, în zona montană, se vor înregistra temperaturi între 7 și 13 grade Celsius. În stațiuni precum Sinaia, Comarnic și Azuga se vor resimți 13 grade, în timp ce în Predeal și Vatra Dornei borna va indica 9 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură se va înregistra la Miercurea Ciuc, unde se vor înregistra doar 7 grade.

Și pe litoralul românesc vor fi temperaturi predominant plăcute. La Constanța vor fi 12 grade și va fi o zi predominant însorită, soarele fiind prezent toată ziua pe cer. În Vama Veche, Costinești și Agigea vor fi 13 grade.

Vremea din bătrâni pentru 12 martie 2020

În această zi, bătrânii obișnuiau să „citească” vremea în funcție de stelele cerului: daca se observau multe stele pe cer, ziceau că timpul va rămâne frumos. Dar dacă se vedeau doar stelele mai strălucitoare, erau posibile schimbări în vreme rea. Dacă stelele strălucesc puternic și au o culoare spre albastru, atunci un îngheț e posibil în perioada următoare. Creștinii îl prăznuiesc în această zi pe Sfântul Teofan Mărturisitorul.

Extremele din ultimii 130 de ani. Potrivit Celsium.ro, maxima acestei zile s-a înregistrat în anul 2000 și a fost vorba despre o temperatură de 29,8 grade Celsius. Minima a fost înregistrată în 1933, când bornele au indicat – 19, 5 grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: