Redactia.ro
Home » Știri » Prognoza meteo 14 martie 2021. Cod galben de ceață în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 14 martie 2021. Cod galben de ceață în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 14 martie 2021. Cod galben de ceață în cea mai mare parte a țării

Este cod galben de ceață în mai multe județe din România. Acestea sunt valabile până la ora 10:00. Mai mult, temperaturile sunt scăzute în zonele cu ceață.

Cod galben de ceață în cea mai mare parte a țării

România se află sub cold galben de ceață! Ceaţa determina scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului. Temperaturile sunt scăzute în zonele cu ceață.

Cel mai frig este în zona de est a Transilvaniei. La Joseni, la Întorsura Buzăului, temperatura este undeva la -4 grade. Ce mai ridicată temperatura se înregistrează la Oravița, în Caraș-Severin, sunt 9 grade.

Va fi o zi plăcută din punct de vedere termic. Foarte cald în toate regiunile țării. Temperaturi de până la 18 grade. Pornesc de undeva de la 7-8 grade Celsius, iar meteorologii spun că cel mai cald va fi în zona de sud a țării.

În Capitală s-a ridicat ceață dar rămânem sub atenționare până la ora 10:00. O zi foarte frumoasă, cu soare și foarte cald. În București temperatura maximă va fi 17 grade Celsius.

În săptămâna 15-21 martie 2021, emperaturile vor scădea, astfel că la mijlocul săptămânii nu vor mai trece de 7-8 grade. Și vor porni de la 0 grade. Precipitațiile care vor cuprinde încet toate zonele țării. Începând cu duminică seară, aria ploilor se va extinde din zona de vest și sud-vest a țării.

Temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul acestei perioade în anumite zone ale țării: cele centrale și vestice. În rest, temperaturile sunt apropiate de normalul perioadei. La munte vor mai fi precipitații sub formă de ninsoare. Pentru că în rest sunt anunțate doar ploi.

Circulație îngreunată pe A1, A2, A3 și pe mai multe drumuri din cauza ceții

Centrul Infotrafic informează că traficul este îngreunat duminică dimineața pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale din cauza ceții. Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 metri și, izolat, sub 50 metri, pe mai multe drumuri din București și județele Brăila, Ialomița, Prahova, Buzău, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Teleorman, Constanța, Tulcea, Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vrancea, Vaslui și Iași.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață densă și pe tronsonul kilometric 10 – 105 al autostrăzii A2 București – Constanța, între București și Dragalina, județul Călărași, vizibilitatea fiind sub 50 de metri, iar carosabilul umed, dar și pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Brașov.

Totodată, pe autostrada A1 București-Pitești, între kilometrii 11 – 49 (București – Corbii Mari, județul Dâmbovița), vizibilitatea este redusă sub 150 de metri din cauza ceții, carosabilul fiind umed.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: